"NASTRADALA JE ZBOG NJIHOVE LUDE SVAĐE" Komšije otkrile detalje ubistava kod Majdanpeka, ZATVORILI SMO SE U KUĆE IZ STRAHA
Foto: Kurir, Printscreen Facebook

NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA

"NASTRADALA JE ZBOG NJIHOVE LUDE SVAĐE" Komšije otkrile detalje ubistava kod Majdanpeka, ZATVORILI SMO SE U KUĆE IZ STRAHA

Crna Hronika -

Meštane sela Topolnica kod Majdanpeka juče je uzdrmala tragična vest kada je njihov komšija P. P. (89) hicima iz lovačke puške usmrtio bračni par, takođe komšije, Radeta i Rumenu Jovanović.

Kako kažu, juče je u selu sve vrvelo od policije.

- Strašno je šta se dogodilo, najviše mi je žao ubijene Rumene, ona je bila dobra, ali i namučena duša. Nastradala je zbog njihove lude svađe, ko zna šta se tu izdešavalo, to verovatno samo njih troje znaju. Bilo je i ranije svađa, Rumenim suprug Rade je bio čovek malo na svoju ruku, sa mnogim meštanima je bio u svađi, ali sve se te stvari rešavaju na drugačiji način, a ne ovako - priča komšija porodice Jovanović za Kurir.

Rade i Rumena Jovanović
Rade i Rumena Jovanovićfoto: Printscreen Facebook

Kako nam je dalje rekao, on je dobro poznavao obe porodice, a vest o pucnjavi ga je šokirala s obzirom na to da je, kako kaže, Topolnica mirno selo.

- Mene je sin pozvao i rekao mi da je P. P. pucao u Jovanoviće iz puške. U povratku kući sam video policiju, projurili su ovuda, kažu da su tragali za dedom satima pošto je već pao mrak. Meštani su se zatvorili u kuće, niko nigde od straha nije izlazio. Otkud znamo šta je dedi moglo da padne još na pamet, i za ovo smo se začudili - ispričao je naš sagovornik.

Jovanovići inače imaju dve ćerke, kako saznajemo, jedna radi u Nemačkoj, dok je druga odmah po saznanju šta se izdešavalo njenim roditeljima, došla sa suprugom u selo.

Rođak ubijenog bračnog para ispričao je ranije kako je čuo da su se Rade i P. P. posvađali zato što mu je P. P. zapalio stričevu štalu, pritom, kako kaže, u toj štali Rade tu čuva drva. Rade je, prema njegovim rečima, tog dana otišao u štalu po drva, tu je bio i osumnjičeni i Rade mu je nešto rekao, nakon čega je osumnjičeni uzeo pušku i krenuo da puca.

Majdanpek, Ubistvo kod Majdanpeka
foto: Kurir

- Čuo sam da su se Rade i P. P. posvađali zato što mu je P. P. zapalio stričevu štalu. U toj štali nema nikog, ali Rade tu čuva drva. Nakon toga Rade se naljutio na njega - kaže rođak ubijenog Radeta kog je komšija upucao u selu Topolnica kod Majdanpeka.

Takođe, u ovoj pucnjavi, ranjen je M.N. (59) iz Klokočevca, kojem je P. P. naneo dve prostrelne rane u polju dok je gasio požar.

- Ranjen je još jedan muškarac u predelu ramena i trenutno se nalazi u Opštoj bolnici u Majdanpeku. Čovek je stabilan je van životne opasnosti - rečeno je ranije.

Bonus video:

00:14

Pucnjava u Užicu usred bela dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track