SUKOB TRAJAO DECENIJAMA, DEDA PRETIO I RANIJE DA ĆE POČINITI MASAKR! Evo šta je sve prethodilo obračunu, KOMŠIJE PROGOVORILE!
Foto: Kurir, Printscreen Facebook

meštani u šoku zbog KRVOPROLIĆA kod majdanpeka

SUKOB TRAJAO DECENIJAMA, DEDA PRETIO I RANIJE DA ĆE POČINITI MASAKR! Evo šta je sve prethodilo obračunu, KOMŠIJE PROGOVORILE!

Crna Hronika -

U selu Topolnica kod Majdanpeka posle smrti njihovih komšija, sve je utihnulo, iako je juče, prema rečima meštana, policije bilo na svakom koraku, dok su tragali za ubicom bračnog para Jovanovića, koji je na kraju takođe ubijen intervencijom policije.

Petar P. (89) je, podsetimo, nakon što je pucao u Radeta i Rumenu, hicima iz puške povredio je i još dve osobe koje su van životne opasnosti. On je, potom pobegao sa lica mesta u pravcu šume, da bi na kraju, policija morala da interveniše i ubije napadača, s obzirom na to da nije želeo da se preda, te se sa puškom u ruci suprotstavio policiji.

Rade i Rumena Jovanović
Rade i Rumena Jovanovićfoto: Printscreen Facebook

Ne vidi i ne čuje, a pobio te ljude

Za dvostrukog ubicu, meštani kažu da je bio fin čovek, ali da ga je samoća slomila, mada i dalje je svima u selu neshvatljivo ovo što je uradio.

- On je čovek u godinama, niti vidi, niti čuje, pritom jedva i hoda, svi smo bili u šoku kada smo čuli šta je uradio. Prošla je skoro godina kako mu je žena umrla, imali su četvore dece, međutim, niko ga nije obilazio, ostao je potpuno sam - kaže jedan od komšija za Kurir i dodaje:

- Deda Pera je pio dosta lekova, a živeo je u potpunoj nemaštini. Nije imao ni struje, a zarađivao je poneki dinar kada ode u šumu, nabere pečurke i prodaje ovde seljanima. Znam samo da je sa Jovanovićima godinama imao problema, uvek se žalio na njih, u poslednje vreme je pričao kako će ih jednom sve "pobiti", verovatno mu je pukao film, ali svakako ovo nije trebalo da uradi - ispričao nam je naš sagovornik.

Majdanpek, Rade Jovanović, Rumena Jovanović
foto: Kurir

Odakle dedi puška?

S druge strane, meštane čudi odakle starijem čoveku uopšte puška, kada su, prema njihovim rečima, svi još ranije predali oružja policijskoj upravi.

- Ne znam šta bih rekla, ja se trudim da sam sa svima njima dobro, ali ne mogu da se načudim šta se desilo, čovek ima skoro 90 godina, pucao je i ubio jadne ljude, a ne vidi dobro, drugo, ne znam odakle mu puška, kad smo svi morali da predamo usled novog zakona, na policiji je to da utvrdi, s obzirom na to da i njega više nema - kaže nam druga komšinica.

Inače, policija je nakon pucnjave u Topolnici odmah izašla na lice mesta, kada se P. P. dao u bekstvo, međutim, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice prilikom pokušaja hapšenja, ubili su sinić dvostrukog ubicu.

- I pored pokušaja pregovora i bacanja suzavca i šok bombi, lice nije želelo da se preda, već se sa puškom u ruci suprotstavilo policiji, nakon čega su ga, u skladu za Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlašćenjima, pripadnici SAJ-a lišili života - izjavio je Dačić.

Dačić se oglasio i danas kada je rekao da je motiv, jučerašnjeg ubistva u selu Topolnice kod Majdanpeka svađa oko paljenja rastinja između bračnog para i lica koje je pucalo. Kako je rekao, upravo je to lice više puta palilo rastinje i izazivalo požare.

- Reč je o meštanima, bračnom paru iz istog sela. U pitanju je svađa koja je nastala zbog paljenja rastinja, odnosno mogućnosti da se zapali šuma u tom delu gde je bračni par imao svoje posede. Meštani su stalno optuživali ovo lice, koje je inače i pucalo, da stalno pali rastinje i da izaziva požare. Kada je bračni par krenuo da vidi kakva je situacija, pošto je tada već požar nastao, došlo je do ovog događaja. Oni su bili na traktoru i on je najverotanije pucao iz lovačke puške - rekao je ministar novinarima.

Bonus video:

00:03

Ubistvo kod Majdanpeka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track