"KRV JE ŠIKLJALA NIZ PRSTE" Branislav se spasao od dede ubice kod Majdanpeka: "Legao je četvoronoške i uperio pušku u mene"!
Foto: Kurir, Printscreen Facebook

JEZIVI DETALJI MASAKRA

"KRV JE ŠIKLJALA NIZ PRSTE" Branislav se spasao od dede ubice kod Majdanpeka: "Legao je četvoronoške i uperio pušku u mene"!

Crna Hronika -

Bili smo dobri, oni su se pomagali. Uvek su bili tu jedni za druge. Uvek smo obraćali pažnju na njih, poštovali ih, to su sve stari ljudi. Šta je bilo Petru da nas sačeka, da puca na nas iz puške, nemam pojma..."

Ovako za medije započinje priču Branislav Pavlović, koji je bio na traktoru sa bračnim parom Radetom i Rumenom J., kao i sa još jednim komšijom kada je Petar P. (89) zapucao u njih. U svojoj potresnoj ispovesti Branislav je opisao sve detalje zločina kojem je svedočio.

- Mi smo bili kod štale da gasimo požar. Tamo su bili i vatrogasci. Mi smo gasili to lepo, pogasili sve lepo. Međutim, tu se video dim kod tog dede. Vatrogasci su nam rekli da odemo da vidimo kakva je tamo situacija, ako je tamo požar da odemo tamo, da se premestimo tamo, da gasimo požar tamo. Međutim, tamo su otišli Rade, Rumena i još jedan čovek. Ja sam ostao s vatrogascima. Oni su se tamo zadržali, raspravljali se, deda je tvrdio da on nije upalio - priča nam vidno potresen Branislav.

On navodi da kada su videli da ne preti više opasnost, krenuli su ka selu. Nisu odmakli više od 350 metara ugledali su Petra kako ih čeka.

- Rade je vozio, žena sedela sa leve strane. Mi smo svi seli na traktor i posle jedno 350 metara, kada je naš komšija Milan koji je ranjen rekao: "Evo ga matori, čeka nas". Ja pogledam i vidim ga kako nišani pušku pravo na nas. Ja nisam imao vremena da išta kažem, niti da se derem jer je u tom trenutku kada sam pogledao on bam, opalio puškom. Ovaj Milan koji je bio sa nama se uhvatio za desno rame i video sam krv kako mu šiklja niz prste i sliva niz majicu. U tom trenutku sam se bacio na leđa i pao sam dole gde sam ostao da ležim. Ja sam ga pitao: "Je li bre, Pero šta si uradio, ubi čoveka?", on se namesti četvoronoške i uperi pušku ka meni. Ja sam se uhvatio za glavu i počeo da trčim ka stazi. Da se udaljim što dalje od njega. U tom trenutku nisam znao da li da skrenem levo, desno, išao sam pravo - priča Branislav.

Kako dodaje, on je imao sreće što ga Petar nije upucao.

- On nije ni pucao po meni, jer je opalio samo jedan metak. Tim metkom je ubio i Radeta i Rumenu i ovog ranio. Ja sam otrčao kod vatrogasaca, a kad sam se vratio, imao sam svašta da vidim. Radetova glava na volanu, Rumenina glava preko njegovog ramena, Milanu krvari ruka. Ja vičem Rade, Rade, ali on nije davao znakove života. Vatrogasci mi više nisu dali da ide - u suzama nam priča Branislav Pavlović koji je uspeo da se spasi.

Kurir/Blic

Bonus video:

00:56

Novi Pazar, pucnjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track