RADOJE ZVICER NA METI FBI I DEA: U međunarodnoj akciji uhapšeno devetoro VOĐA KAVČANA OSUMNJIČEN ZA ŠVERC 2,5 TONA KOKAINA
Radoje Zvicer, Foto: AP Matt Rourke

crna gora

RADOJE ZVICER NA METI FBI I DEA: U međunarodnoj akciji uhapšeno devetoro VOĐA KAVČANA OSUMNJIČEN ZA ŠVERC 2,5 TONA KOKAINA

Crna Hronika -

Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana, obuhvaćen je krivičnom prijavom koja je protiv osumnjičenih za šverc dve tone kokaina podneta danas posle velike međunarodne akcije sprovedene na teritoriji Crne Gore. Kako je saopšteno iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva, u akciji su učestvovali i EUROPOL, DEA I FBI.

Akcija koja je počela rano jutros na teritoriji Crne Gore, nosila je kodno ime "General".

Tužilaštvo je saopštilo da je uhapšeno devet osoba, a da su krivične prijave podnete još protiv 16 njih.

Kako prenose crnogorski mediji, osim za Zvicerom, traga se i za Ivanom Delićem, Leonom Drešajem i Vukom Vulevićem, zbog sumnje da su bili deo organizovane kriminalne grupe koja je prošvercovala više od 2,5 tona kokaina.

Vaso Ulic uhapšen u akciji policije
Vaso Ulic uhapšen u akciji policijefoto: Profimedia I Printskrin News.com

Među uhapšenima su Viktor Drešaj, Vukan Čoković, koji se ranije zvao Vinetu, Vaso Ulić koji je sa Zvicerom označen kao organizator kriminalne grupe, a kako Vijesti prenose, krivičnom prijavom je obuhvaćen i Damir Mandić, koji je osuđen kao saizvršilac u ubistvu urednika "Dana" Duška Jovanovića i nalazi se na izdržavanju kazne.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore (SDT) saopštilo je da sumnjiči V.U. i R.Z. da su organizovali krijumčarenje 1.570 kilograma kokaina brodovima iz Južne Amerike u Evropu i Australiju u oktobru 2020. godine, kao i 900 kilograma u junu 2021.

- Krijumčarenja su u oba slučaja otkrili organi Kolumbije i Australije. Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odeljenje je uhapsilo: V.U., V.M.Č., M.B., N.U., V.D., D.R., P.M., M.P. i V. P., i protiv njih, kao i protiv: R.Z., D.P., V.V., R.B., I.D. i L.D., koji su u bekstvu ili nisu dostupni državnim organima i M.B., D.M., V.L. i R.P., koji su na izdržavanju zatvorske kazne, podnelo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopšteno je iz tužilaštva.

Istraga protiv ove kriminalne grupe, kako se navodi, trajala je nekoliko meseci.

Podsetimo, za Radojem Zvicerom poternice su već raspisale Srbija i Crna Gora.

Bonus video:

00:59

Međunarodna akcija Belvedere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track