"ZA UBICU IZ LOZNICE NE SME DA BUDE MILOSTI!" Blažo Marković za Kurir: Verovatnije je da su napadači prevozili drogu ili oružje
Foto: Kurir Televizija, Nemanja Nikolić, MUP Srbije

kurir televizija

"ZA UBICU IZ LOZNICE NE SME DA BUDE MILOSTI!" Blažo Marković za Kurir: Verovatnije je da su napadači prevozili drogu ili oružje

Crna Hronika -

U Loznici je noćas došlo do pucnjave u kojoj je jedan policijski službenik ubijen, dok je drugi teško ranjen. Na licu mesta je pronađen pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan. Jake policijske snage trenutno tragaju za napadačem.

Naša novinarka Nevena Milošević intervjuisala je Blažu Markovića, predsednika Sindikata policije i policijskih starešina, kao i predsednika pokreta „Novi ljudi - nova snaga Srbije“.

07:01

ZA UBICU IZ LOZNICE NE SME DA BUDE MILOSTI! Blažo Marković za Kurir: Bilo bi dobro da ga uhvatimo živog ZBOG OVOGA

Započela je razgovor pitanjem o prirodi napada i mogućim motivima.

- Pre svega, izražavamo saučešće porodici poginulog policajca koji je dao svoj život za odbranu javnog reda i mira. Drugi kolega je teško ranjen. Ovaj napad sigurno nije teroristički čin povezan sa političkim motivima, kao što je stvaranje Velike Albanije. Verovatnije je da su napadači prevozili drogu ili oružje, što bi im ovde donelo doživotnu kaznu. - rekao je Marković.

Blažo Marković
foto: Kurir televizija

Marković je istakao koliko je policijski posao opasan i koliko je važno da policajci budu adekvatno zaštićeni.

- Ovo je opomena da svi policajci prilikom vršenja dužnosti moraju nositi pancire kako bi zaštitili svoje živote. Nadamo se da će ministar Dačić naložiti da panciri budu obavezni, bez obzira na vremenske uslove - istakao je Marković.

Hajiziri Artan, Loznica, Ubio Policajca
foto: MUP Srbije, Nemanja Nikolić

Na pitanje o mogućnosti da je napadač albanske nacionalnosti, Marković je rekao:

- Pronađeni pasoš je izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova, ali s obzirom na nepostojanje prave kontrole i mogućnosti falsifikovanja dokumenata, teško je sa sigurnošću reći. Ipak, verovatno je da su napadači albanske nacionalnosti - rekao je.

Kada je reč o koracima koje bi država Srbija trebala preduzeti povodom ovog incidenta, Marković je naglasio:

- Moramo biti stroži prilikom kontrole granice, temeljno pretresati vozila i koristiti savremene tehnologije poput dronova za nadzor granica. Bezbednost naše države je prioritet, posebno imajući u vidu da nemamo prijatelje u delu južne Srbije - rekao je Marković.

Loznica, Nikola K., ubijeni policajac, Nikola Krsmanović
foto: Ana Paunković, screenshot Facebook

Marković je izrazio svoje mišljenje o napadačima:

- Srpska policija je sposobna da pronađe izvršioce ovog napada. Za njih nema milosti, jer su ubili jednog policajca. Ipak, bilo bi dobro da ih uhvatimo žive kako bismo saznali više o njima, a nakon toga da dobiju doživotne kazne - naveo je.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

17:36

DA LI SU OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE POD PRITISKOM PRIZNALI ZLOČIN? Stručnjaci izrazili sumnju: Ovo se ne uklapa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track