"UBISTVO POLICAJCA U LOZNICI POVEZANO SA NAPADOM VEHABIJE NA IZRAELSKU AMBASADU?" Ekseprti: Moramo ih uhvatiti da saznamo motive
Foto: MUP Srbije

kurir televizija

"UBISTVO POLICAJCA U LOZNICI POVEZANO SA NAPADOM VEHABIJE NA IZRAELSKU AMBASADU?" Ekseprti: Moramo ih uhvatiti da saznamo motive

Crna Hronika -

Na pripadnike saobraćajne policije sinoć je ispaljeno nekoliko hitaca tokom rutinske kontrole taksi vozila u Loznici. U taksi vozilu nalazili su se strani državljani, pretpostavlja se da su albanske nacionalnosti, koji su pucali na saobraćajnu policiju.

U ovom obračunu zadobijenim povredama podlegao je policajac Nikola Krsmanović (34), dok je drugi pripadnik policije lakše ranjen. Jedno lice je uhapšeno, dok se za drugim intenzivno traga.

Gosti jutarnjeg programa bili su Nikola Jović, politikolog, i Srba Filipović, politički analitičar, koji se uključio u emisiju putem video poziva.

06:23

UBISTVO POLICAJCA U LOZNICI POVEZANO SA NAPADOM VEHABIJE NA IZRAELSKU AMBASADU? Ekseprti: Moramo ih uhvatiti da saznamo motive

Voditeljka Snežana Petrović je najpre upitala Jovića da li je ovo deo šire bezbednosne situacije na KiM-u.

- Ne bih ovo direktno povezao sa trenutnim događajima na Kosovu i Metohiji, već više sa nedavnim pokušajem ubistva žandarma ispred Izraelske ambasade u Beogradu. Imamo sličnu situaciju - napad na policijske službenike, što nosi političku poruku. Počinioci su, prema pretpostavkama, Albanci sa Kosova i Metohije. Možda su deo neke organizovane terorističke grupe. Nadam se da će oba počinitelja biti uhvaćena kako bismo saznali više o njihovim motivima i vezi sa drugim incidentima - rekao je Jović.

Nikola Jović
foto: Kurir Televizija

Filipović je istakao da je ovo još jedan pokazatelj da naš region nije mnogo napredovao u bezbednosnom smislu od nesrećnih godina ratnih zbivanja.

- Terorističke i islamističke grupe koje deluju na Kosovu imaju snažne veze i finansijsku podršku. Teško je doneti zaključke o povezanosti ovog incidenta sa pokušajem ubistva žandarma ispred Izraelske ambasade, ali je jasno da naše bezbednosne službe moraju biti izuzetno na oprezu, posebno tokom letnjih meseci kada turisti dolaze u našu zemlji - istakao je Filipović.

Filipović je naglasio važnost budnosti i efikasnosti bezbednosnih službi.

- Naše službe moraju biti budne i efikasne u antiterorističkom delovanju. Vreme festivala i godišnjih odmora je posebno osetljivo. Teroristički akti imaju za cilj da obeshrabre turiste i predstave Srbiju kao nesigurnu državu, što nije tačno. Naše službe rade na uspostavljanju reda i mira i verujem da ćemo se uspešno suočiti sa svim izazovima - rekao je Filipović.

Srba Filipović
foto: Kurir Televizija

Voditeljka je podsetila na izjavu Blaže Markovića za Kurir o eliminaciji terorističkih grupa i nemilosrdnom odnosu prema njima, a potom upitala Jovića za mišljenje.

- Slažem se da država mora pokazati odlučnost u borbi protiv terorizma. Ministarstvo unutrašnjih poslova ima specijalne jedinice i žandarmeriju spremne da odgovore na sve izazove. Važno je da naši policajci budu adekvatno opremljeni i zaštićeni, kao i da građani osećaju sigurnost i zaštitu - rekao je Jović.

Nikola Jović
foto: Kurir Televizija

- Svi moramo biti oprezni i mudri. Ovaj napad je podsetnik na vreme kada su terorističke albanske grupe izazivale haos. Naša država mora ostati čvrsta i odlučna u borbi protiv terorizma, štiteći svoje građane i bezbednost - dodao je Filipović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

Srbi sa KiM poslali poruku Vučiću: Vrhovni komandande, čekamo te

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track