ŽENA UHAPŠENA ZBOG PRANJA PARA ZA POZNATU BRAĆU: Prljavim novcem izgradili zgradu na Vračaru PRONAĐENA I OVA ZNAČKA
Ilustracija, Foto: MUP

javno tužilaštvo za organizovani kriminal

ŽENA UHAPŠENA ZBOG PRANJA PARA ZA POZNATU BRAĆU: Prljavim novcem izgradili zgradu na Vračaru PRONAĐENA I OVA ZNAČKA

Crna Hronika -

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je danas uhapšena Tamara Stanković zbog sumnje da je prala novac za braću Miloša i Marina Miladinovića.

Podsetimo, kako je ranije saopšteno iz policije kriminalna grupa na čelu sa braćom sumnjiči se da je na teritoriji Danske organizovala nabavku, transport i prodaju oko 770 kilograma droge, pretežno kokaina, kao i nabavku, držanje, predaju i prodaju veće količine vatrenog oružja različite vrste i kalibra, municiju, i na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.667.000 evra. Ovako stečenim novcem, lažnim prikazivanjem činjenica o njegovom poreklu, osumnjičeni su kupovali i gradili nekretnine u Srbiji, kao i finansirali luksuzan način života.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal danas je saopštilo da je doneta naredba o proširenju istrage protiv braće Miloša Miladinovića, Marina Miladinovića, pravnog lica „Fabula arte" d.o.o. iz Beograda i danas uhapšene Tamare Stanković, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, nedozvoljeneproizvodnje, držanje, nošenje i prometa oružja eksplozivnih materija i krivično delo falsifikovanje isprava.

Novac čuvali zakopan
Novac čuvali zakopanfoto: MUP Srbije

- Istraga se vodi od 27. marta protiv osumnjičenih Miloša Miladinovića, Marina Miladinovića, Predraga Dragovića, Nikoline Dragović, kao i osumnjičenih Aleksandra Stevanovića i Dejana Pejkovića zbog postojanja osnova sumnje da su su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo pranje novca. Predrag Dragović, je u međuvremenu zaključio sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o priznanju krivičnog dela za krivična dela, a koji je prihvatio Viši sud u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Naredbom o proširenju istrage osumnjičeni se terete da su u periodu od 2019. do 2024. godine prali novac. Tako se osumnjičena Tamara Stanković tereti da je primala novac potekao iz kriminalne delatnosti njenog vanbračnog supruga Aleksandra Stevanovića iskoristila za kupovinu na svoje ime nepokretnost u Nišu u iznosu od 51.300 evra, iako je znala da navedeni novac potiče iz kriminalne delatnosti.

- PD „Fabula Arte" d.o.o. tereti se da je preko osnivača i vlasnika firme osumnjičene Nikoline Dragović, kao i direktora i zakonskog zastupnika osumnjičenog Predraga Dragovića vršila konverziju novca koji je bio pribavljen kriminalnom delatnošću osumnjičenih Miloša Miladinovića i Marina Miladinovića u Kraljevini Danskoj na taj način što je osumnjičenima Predragu Dragoviću uz pomoć Nikoline Dragović novac koji je primio od braće Miladinović ulagao u PD „Fabula Arte" d.o.o pa je navedeni novac korišćen za izgradnju stambene zgrade na teritoriji Beograda ,opština Vračar, čime je kroz građevisnku delatnost PD „Fabula Arte" d.o.o. integrisano ukupno 879.592 evra novca proisteklog iz kriminalne delatnosti u Kraljevini Danskoj - saopštilo je tužilaštvo.

Zaplenjeni satovi
Zaplenjeni satovifoto: MUP Srbije

Istom naredbom o proširenju istrage osumnjičeni Miloš Miladinović i Marin Miladinović terete se za izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija izvršenog tako što je na njihovom porodičnom posedu pronađena municija za koju nisu imali dozvolu za držanje od strane nadležnih organa MUP.

- Osumnjičeni Marin Miladinović tereti se za izvršenje krivičnog dela falsifikovanje isprava, jer je prilikom pretresa u Aleksincu pronađena i legitimacija sa značkom Sindikata policije i policijskih starešina, sa slikom osumnjičenog i njegovim ličnim imenom i prezimenom iako nema dokaza da je osumnjičeni bio pripadnik ovog sindikata i da mu je izdata legitimacija - navodi se u saopštenju. Osumnjičenoj Tamari Stanković određeno je policijsko zadržavanje i biće saslušana u Javnom tužilaštvu za organziovani kriminal.

Braća su, kako je Kurir ranije pisao, uhapšena u Danskoj a na imanju njihove majke pronađen je zakopan novac.

Bonus video:

00:41

18 uhapšenih zbog prevare i pranja novca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track