Na mestu gde je oko ponoći u Loznici ubijen policajac Nikola Krsmanović (34) danas oko 13 časova nalazile su se jake policijske snage, teren su nadletali dronovi, a iz pravca graničnog prelaza Trbušnica nije bilo moguće proći u pravcu Šapca. Tu su i brojne televizijske ekipe, upeklo sunce i tišina. Na mestu tragičnog događaja cveće, sveće i tragovi krvi, tu je pucano u Nikolu koji je radio uobičajan posao na kontrolnom punktu.

Meštani iz okolnih kuća brzo i tiho prolaze, bace pogled na mnoštvo policijskih automobila, policajce i prođu. Za priču nisu raspoloženi, naročito ne za predstavljanje, a pogotovo izbegavaju fotografisanje, kako čuju "novinar", ubrzaju hod. Jedan ipak zastaje, ali "bez snimanja".

11.jpg
Kurir/T.Ilić 
foto: Kurir/T.Ilić

- Bilo je oko ponoći, vrućina ne da da se spava. Odjednaput se čulo nekoluko pucnjeva, jedno, pet, šest sigurno. Mislio sam da se neko veseli, neki lep povod, tu blizu je i kafana, mada je zatvore pre ponoći. Nije prošlo par minuta kada sam čuo zavijanje sirena i odmah znao da nije u pitanju nikakavo slavlje već neko zlo. Za tili čas sve je bilo punopolicije. Onda smo čuli da je nastradao policajac, mlad čovek. Tuga", kaže on pa produži dalje.

Njegov komšija priča da se nada u pronalaženje "tog skota", ali da strahuje da on nije već udario preko Drine.

55.jpg
Kurir/T.Ilić 
foto: Kurir/T.Ilić

"Brate, odavde do reke nema mnogo vazdušnom linijom. Kad je spreman da puca u čoveka, taj ti je spreman na sve. Mogao je za nekih 15, 20 minuta hoda da stigne do Drine. Kad je velika teško se prelazi, ali sad nema mnogo vode, možeš je gotovo pregaziti ako znaš gde treba ići. Bojim se da nije utekao preko, ali se nadam da će ga naša policija naći. Lete i dronovi, ako je na našoj strani ostao ima da ga nađu, a onda da dobije šta zaslužuje. Ubi mladog čoveka, gotovo na pragu kuće, nije Draginac preko sveta", kaže jedan stariji žitelj.

U Loznici je danas ovaj nemio događaj glavna tema. Ljudi u šoku. Ne pamte da se ovako nešto skoro desilo u ovom kraju. Žalost, ali i ogorčenje što je nastradao mlad čovek, mladić za primer, kako su nam rekli u njegovom selu, a još i policajac. Samo da ubica bude nađen, da pravda bude zadovoljena, samo nije to neka velika uteha jer je jedan mlad život nepovratno izgubljen.

Kurir.rs/T.I.