POLUGO POZIRAO NA TikTok-u, DAN KASNIJE IZREŠETAO POLICAJCA! Faton i u bekstvu bio aktivan na društvenim mrežama, objavio i VIDEO
Foto: Društvene mreže, YouTube/ KTV - Kohavision

POLUGO POZIRAO NA TikTok-u, DAN KASNIJE IZREŠETAO POLICAJCA! Faton i u bekstvu bio aktivan na društvenim mrežama, objavio i VIDEO

Crna Hronika -

Albanski državljanin Faton Hajrizi, koji se sumnjiči da je u sredu uveče ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava I. (50) prilikom kontrole graničnog punkta u Loznici, samo nekoliko sati pre toga oglašavao se na društvenoj mreži Tiktok.

Podsetimo, zločin se dogodio u sredu sat vremena iza ponoći prilikom kontrole vozila na graničnom kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru u Loznici. Policajci su zaustavili vozilo marke "mercedes" kojim je upravljao taksista Mithat Hadžić iz Tutina, ali je osoba koje je bila u putničkom vozilu ispalila vatru u njihovom pravcu. Nikola je od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov stariji kolega Vjekoslav teško povređen, ali se nalazi van životne opasnosti.

faton hajrizi oglašavao se na tiktok-u pre zločina
faton hajrizi oglašavao se na tiktok-u pre zločinafoto: Društvene mreže

Faton Hajrizi, kako smo prenosili, pobegao je iz zatvora 6. jula i to po deveti put, ali se uredno javljao svojim pratiocima na društvenim mrežama. Naime, ako je sudeći po profilu koji glasi na njegovo ime, samo nekoliko sati pre ubistva Faton Hajrizi je objavio video snimak na kome se vidi kako putuje. Naime, na pomenutom snimku može se videti kako sedi na suvozačevom mestu i snima auto-put ispred sebe, a nije izostavio ni emotikone lava. Samo dan ranije albanski državljanin je okačio nekoliko fotografija koje prati muzika.

Osumnjičeni ubica srpskog policajca kog je kobne večeri izrešetao sa nekoliko hitaca, objavio je i sliku na kojoj se može videti kako polugo pozira, a nije izostavio ni da je dopuni sa emotikonima lava i albanske zastave.

faton hajrizi na društvenim mrežama bio samo nekoliko sati pre zločina u loznici
faton hajrizi na društvenim mrežama bio samo nekoliko sati pre zločina u loznicifoto: Društvene mreže

- Bravo lave! Samo hrabro Fatone i nemoj da se predaš. Nemoj da im padneš u ruke - samo su neki od sramnih komentara koji se nalaze ispod fotografije, ali ima i onih koji ga kritikuju uz reči "odleži to što imaš i nastavi dalje normalnim životom."

Inače, kako smo ranije pisali, Faton Hajrizi nakon što je pobegao iz zatvora, ukrao je navodno, bratu Artanu Hajriziju pasoš i iz tog razloga je nakon ubistva prvobitno objavljeno da je Artan ubica sprskog policajca. Međutim, opsežnom istragom utvrđeno je da je Faton taj koji se sa taksistom iz Preševa uputio ka Loznici. Plan Fatona Hajrizija bio je da se sastane sa uhapšenim Zoranom Radovanovićem, narko dilerom koji je lišen slobode u martu 2019. i to kao mozak kriminalne grupe od koje je na graničnom prelazu Gradina zaplenjena 1,1 tona marihuane. Radovanović je inače, uhapšen juče u Bjeljini, dok su lisce na ruke stavljene i njegovoj supruzi Ivani i to u Mladenovcu.

ovo je uhapšeni bračni par radovanović
ovo je uhapšeni bračni par radovanovićfoto: Prinstcreen Facebook

Takođe, taksista iz Tutina na saslušanju je navodno, ispričao da mu je Hajrizi tokom vožnje rekao da ide kod izvesnog Marka Markovića "koji je vlasnik hotela u Bijelijini."

MUP Republike Srbije oglasio se saopštenjem u kom pozivaju sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o Fatonu Hajriziju ili su ga možda videli da pozovu 192 ili da odu u prvu policijsku stanicu.

Sve najnovije informacije pratite u našem blogu NA OVOM LINKU

Ko je odbegli Faton Hajrizi

Faton Hajrizi, koji se sumnjiči da je ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici, navodno je devet puta bežao iz zatvora, poslednji put 6. jula, pošto se nije vratio na izdržavanje kazne s slobodnog vikenda. Faton je, kako ne navodi u njegovoj "biografiji" dostupnoj u medijima, prvi put ubio sa svega 15. godina, kada je pucao u ruskog vojnika kod Drenice i zbog toga je osuđen na 27 godina zatvora.

odbegli faton hajrizi
odbegli faton hajrizifoto: YouTube/ KTV - Kohavision

Bio je osuđen i za oružanu pljačku u Glogovcu, tokom koje je ranio dvojicu policajaca i vlasnika zlatare. Potom je, navodno, učestsvovao u pucnjavi u kojoj su takođe ranjena dva kosovska policajca, koji su pokušali da zaustave automobil u kom je bio.

- Ja nisam onakav kakvim me policija prikazuje. Ja sam Faton Hajrizi, koji je iz redova OVK otišao u rat kao 14-godišnjak. Ja sam Faton Hajrizi koji je delovao na severu 2006-2007 za dobrobit ove zemlje. Nije normalno, držali su me u zatvoru 23 godine, danas imam 40 godina - izjavio je ovaj begunac u obraćanju na društvenim mrežama, posle nedavnog bekstva iz zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track