DORUČKOVALI I ŠALILI SE, PA OTIŠLI U SMRT Detalji užasa na Novom Beogradu: Jednom pozlilo u šahtu, drugi hteo da pomogne i stradao
Foto: Kurir

DORUČKOVALI I ŠALILI SE, PA OTIŠLI U SMRT Detalji užasa na Novom Beogradu: Jednom pozlilo u šahtu, drugi hteo da pomogne i stradao

Crna Hronika -

Dva radnika "Mašino kop Šabac" stara 37 i 50 godina preminula su danas dok su čistili kanalizacione cevi na gradilištu novog Kineskog tržnog centra na Novom Beogradu.

- Radnici danima rade na pročišćavanju cevi u ovom delu trase. Da sada nije bilo nikakvih problema, a nesreća se dogodila jutros oko 11 sati. Naime, mlađi radnik je bio u zemlji, dok je stariji bio iznad zemlje kod šahta. Radili su tako da mlađi radnik dodaje kofe sa vodom starijem koji je gore iznad, ali se mlađi čovek požalio da mu je muka. Nije mu bilo dobro, nije slao te kofe sa vodom gore i kolega je video da se nešto dešava. Verovatno mu je bilo loše od nekog otrova dole - kaže naš sagovornik koji je dobro upoznat sa situacijom i dodaje:

- Kada je krenuo da izlazi pozlilo mu je, a potom je stariji muškarac ušao unutra kako bi završio posao, ali nažalost i njemu je pozlilo i obojica su ubrzo premunila od tih nekih otrovnih materija koje se nalaze dole.

Šaht, Novi Beograd, poginuli radnici
foto: Kurir

Kako nam je zatim objasnio sagovornik, ubrzo je došla ekipa Hitne pomoći.

- Lekari su samo mogli da konstatuju smrt nesrećnih radnika. Mlađi radnik je pre dva dana došao da radi na tom pročišćavanju cevi, dok stariji radnik to radi već dva meseca - kaže on i dodaje :

- Velika trasa je do sada očišćena, i nije bilo problema, istraga i dalja ispitivanja tla i terena će utvrditi istraga.

Prema rečima našeg sagovornika, radnici su imali odgovarajuću opremu za ovaj posao.

- Ono na čemu su oni radili konkretno jeste da ova trasa gde se gradi tržni centar je uzdignutija i gradska kanalizacija ne može da dođe uzbrdo, zato je odrađen ovaj deo gde se velikim kanalizacionim cevima dovodi kanalizacija do crepne stanice koja se kasnije preliva u gradsku - objašnjava naš sagovornik i dodaje:

Šaht, Novi Beograd, Poginuli Radnici
foto: Kurir

- Ja sam nakon što se to desilo sišao u crepnu stanicu koja se nalazi na osam metara dubine i tu je sve uredu. Znači nešto se dogodilo u tom delu gde su oni jutros radili. Inače, oni su počeli da rade oko 8 sati i ništa nije ukazivalo da če se dogoditi ovako velika tragedija.

Sagovornik je opisao da je video majstore samo nekoliko trenutaka pre nego što je došlo do tragedije.

- Bili su na doručku nešto pre 11 sati jutros. Zezali su se i atmosfera je bila dobra među kolegama... Nažalost, njih dvojica su ostala da rade kod ovog šahta, a druge kolegu su zapravo otišle na drugu trasu koja nije toliko udaljena od njih, ali ni toliko blizu da bi uočili da se nešto dešava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track