NAŠU POLICIJU SPASILI PANCIRI I ŠLEMOVI! Ilija Kajtez o likvidaciji Fatona Hajrizija: Naši službenici su radili sve po zakonu
Foto: Kurir/S.T., Kurir Televizija

kurir televizija

NAŠU POLICIJU SPASILI PANCIRI I ŠLEMOVI! Ilija Kajtez o likvidaciji Fatona Hajrizija: Naši službenici su radili sve po zakonu

Crna Hronika -

Policija Srbije je uspela da savlada Fatona Hajrizija, nakon što je on prvi otvorio vatru, te ga usmrtila u okoloni Loznice.

Faton je ubijen u okolini napuštene fabrike Viskoza, kako saznajemo, on je odbijao da se preda, a ispalio je kišu metaka u policajce. Policajce su spasili panciri i šlemove koje su nosili.

Faton Hajrizi, Ubijen, Ubica, Loznica
foto: Kurir

Analizu najnovijeg raspleta u ovom slučaju izneo je gost Kurir televizije Ilija Kajtez, sociolog i stručnjak za bezbednost.

- Najbolja moguća varijanta je bila da je on uhapšen kako bi nam dao korisne informacije o njegovoj ideji, ali i putovanja kroz Srbiju do svojih jataka. Druga varijanta je ona da je on likvidiran. Jako je važno da se pošalje poruka, da svi oni koji napadaju uniformisana lica, ali i samu Srbiju, da praktično pucaju u suverenitet Srbije, i da odgovor Srbije mora biti odlučan i efikasan. Ovaj primer, ali i onog teroriste u Beogradu, svedoči vrednostima Srbije. Na žalost, jedan naš policajac je izgubio život, ali to je cena svih ljudi koji brane Srbiju, to je veoma opasan i rizičan posao. Tako da, praktično, dobro je da je ovaj terorista likvidiran, jer je odgovor Srbije krajnje jasan - započeo je Kjatez.

Kajtez je potom komentarisao situaciju da je terorista otvorio vatru, te da su panciri i šlemovi spasili naše policajce:

05:21

NAŠU POLICIJU SPASILI PANCIRI I ŠLEMOVI! Ilija Kajtez o likvidaciji Fatona Hajrizija: Naši službenici su radili sve po zakonu

- Mi u narednom periodu moramo da maksimalno obezbedimo ljude koji su na granici, u akcijama, da nose zaštitne prsluke, da imaju duge cevi. Moramo maksimalno uložiti u one koji štite nas, naravno u obuku i sve ono što podrazumeva dobro obučenog i opremljenog specijalca. Njihova ovlašćenja, u takvim situacijama, su jasna, oni rade po zakonu. Oni su u potrazi za teroristom koji je ubio jednog, a ranio drugog kolegu, u slučaju da je on podigao ruke, naravno da niko ne bi potegao oružje. Međutim, jer je on ugrozio život naših policajaca, naši su uzvratili vatru. Za sistem odbrane je mnogo bolje da je živ uhvaćen, kako bi imali bolji uvid u tu mrežu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

06:23

UBISTVO POLICAJCA U LOZNICI POVEZANO SA NAPADOM VEHABIJE NA IZRAELSKU AMBASADU? Ekseprti: Moramo ih uhvatiti da saznamo motive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track