VIDEO SAM GA KAD JE ISTRČAO IZ ŠUMARKA I POČEO DA BEŽI UZBRDO, A ONDA SAM ČUO HICE: Očevidac opisao likvidaciju Fatona Hajrizija!
Foto: Kurir, Printscreen/YouTube

SVEDOČENJE

VIDEO SAM GA KAD JE ISTRČAO IZ ŠUMARKA I POČEO DA BEŽI UZBRDO, A ONDA SAM ČUO HICE: Očevidac opisao likvidaciju Fatona Hajrizija!

Crna Hronika -

Albanac Faton Hajrizi (39), koji je u noći između srede i četvrtka ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i teško ranio policajca Vjekoslava I. (50), likividiran je juče u sukobu sa pripadnicima MUP Srbije nedaleko od Loznice.

Hajrizi je likvidiran 12 kilometara od mesta gde je ubio policajca Krsmanovića, a svedok ovog događaja bio je Midorag Kojić.

Miodrag Kojić
Miodrag Kojićfoto: Kurir/T.Ilić

- Bio sam u kući kad su se začuli pucnjevi. Pogledao sam kroz prozor i video čoveka, za kojeg sam posle shvatio da je reč o osobi koja je ubila policajca, kako istrčava iz šumarka i počinje da beži uzbrdo. Odmah sam se popeo na terasu, odakle mi je bio bolji pogled. Ponovo sam čuo hice i video sam momenat kada je Albanac pao u travu! Delić sekunde kasnije, iz šumarka su istrčali naši specijalci i pošto oni, zbog visoke trave, nisu mogli najbolje da vide, pitali su mene: "Da li je pao, da li je pao". Ja sam sa terase to mogao da vidim i potvrdio sam da čovek kojeg su jurili leži u travi. Posle su stigli i ostali policajci - rekao je Kojić za Kurir.

U Loznicu je juče stigao i ministar policije Ivica Dačić koji je ptovrdio da je policija u razmeni vatre likvidirala Fatona Hajrizija.

Ivica Dačić
Ivica Dačićfoto: Marko Karović

- U potrazi za beguncem bile su angažovane sve linije, policijske stanice, SAJ, helikopterske stanice, uprave granične policije i saobraćajna policija, više od 400 ljudi. Hajrizi je pucao i policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda. Reč je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo mu je peto ili šesto ubistvo. Time smo se rešili ne samo albanskog terorizma, već i međunarodnih slučajeva. Nećemo imati milosti ni prema kome, policijac je izgubio život na dužnosti, svi su bili u strahu, ubio bi još nekoga - rekao je ministar Dačić.

(Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track