"NAŠ DRAGI NIKOLA, TRAGIČNOM SMRĆU ISPUSTIO PLEMENITU DUŠU..." Potresna umrlica ubijenom SRPSKOM POLICAJCU u Loznici (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook, screenshot

"NAŠ DRAGI NIKOLA, TRAGIČNOM SMRĆU ISPUSTIO PLEMENITU DUŠU..." Potresna umrlica ubijenom SRPSKOM POLICAJCU u Loznici (FOTO)

Crna Hronika -

Nikola Krsmanović (34) iz sela nadomak Loznice, hrabri srpski policajac koji je u sredu uveče zverski ubijen dok se sa koelgom Vjekoslavom I. (50) proveravao "mercedes" na redovnom graničnom punktu biće danas sahranjen na lokalnom groblju.

Pa da podsetimo, ubistvo se dogodilo u sredu sat vremena iza ponoći kada je albanski državljanin Faton Hajrizi, inače odbegli robijaš ispalio rafalnu paljbu na policajce koji su njemu i Mithatu Hadžiću, vozaču taksija iz Tutina zatražili dokumentaciju. Krsmanović je od zadobijenih povreda preminuo, dok je Vjekoslav I. teško povređen ali se nalazi van životne opasnosti.

Nikola Krsmanović
foto: screenshot

- Obaveštavamo rodibinu i prijatelje da je naš dragi Nikola Krsmanović tragičnom smrću ispustio plemenitu dušu dana 18. jula 2024. godine u 34-oj godini života. Opelo dragog nam pokojnika obaviće se 20. jula 2024. u 13 časova ispred porodične kuće, a sahrana na groblju u Dragincu - piše na čitulji koju potpisuju njegovi najmiliji.

Inače, Faton Hajrizi posle pucnjave je pobegao, ali je juče likvidiran na obroncima Gučeva, 12 kilometara od mesta gde je 36 sati ranije ubio policajca Krsmanovića i teško ranio Nikolinog kolegu. Kako smo ranije preneli, Hajrizi je tokom bekstva ispalio veliki broj hitaca u policajce koji su pokušali da ga uhapse i koje su spasli panciri i šlemovi koje su nosili.

ubijeni faton hajrizi, i pištolj iz kog je ubio policajca
ubijeni faton hajrizi, i pištolj iz kog je ubio policajcafoto: Kurir, Printscreen/YouTube

- Begunac je lociran nakon što je MUP Srbije objavio fotografiju osumnjičenog Hajrizija. Neko od meštana se javio i rekao da je osobu s tim opisom video kod nekadašnje Viskozine crpne stanice. Pripadnici MUP-a Srbije su u velikom broju blokirali čitav kraj, ali je Hajrizi dotad već napustio stanicu i krenuo prema obroncima planine Gučevo. Tamo je kontaktirao sa nekoliko meštana, a jedan od njih ga je prepoznao i obavestio policiju. Uskoro je krenula patrola i uočila begunca dok je prelazio put. Kada je osumnjičeni video automobil s policajcima, ispalio je tri metka koji su pogodili šoferšajbnu. Posle toga je uleteo u jedan šumarak i krenuo da beži obroncima planine Gučevo. U nekoliko navrata je otvarao vatru prema policajcima koje su spasli šlemovi i panciri, a oni su uzvratili vatru i likvidirali osumnjičenog - naveo je juče za Kurir dobro obavešten izvor i dodao da se ubica srpskog policajca krio među migrantima.

Bonus video:

05:37

BOŽIDAR SPASIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Ubica našeg policajca je bio spreman na pucanje, metak mu već bio u cevi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track