MINUT ĆUTANJA ZA NIKOLU KRSMANOVIĆA: Otac i majka stigi na komemoraciju: Otišao je VANVREMENSKI ČOVEK (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

MINUT ĆUTANJA ZA NIKOLU KRSMANOVIĆA: Otac i majka stigi na komemoraciju: Otišao je VANVREMENSKI ČOVEK (FOTO)

Crna Hronika -

Komemoracija povodom smrti policajca Nikole Krsmanovića (34) održana je večeras u Vukovom domu kulture. Nikola je ubijen na dužnostu, u noći sreda na četvrtak, prilikom kontrole vozila u Lipničkom Šoru kada ga je ustrelio albanski terorista.

Tužnom skupu, koji počeo minutom ćutanja, uz članove porodice, oca Milenka, majku Ljiljane i sestru Katarinu, prisustvovali su prijatelji, pripadnici policije, predstavnici Grada Loznice i drugi koji su došli da odaju poslednju počast mladom policajcu. U ime MUP-a obratio se načelnik Uprave granične policije Dragan Samolovac koji je kazao da ‘’danas šaljemo poslednji pozdrav dragom kolegi koji je živeo baš onako kako je izgubio život, hrabro i posvećeno’’.

- Posvećen bezbednosti svih nas, bezbednosti Srbije, hrabriji pred smrću nego pred životom. U stanici Granične policije Trbušnica kao i u Žandarmeriji brzo se dokazao kao izuzetan policajac, predan poslu koji je sve zadatke izvršavao besprekorno, ne štedećisebe. Bio je omiljen među kolegama i pred njim je bila budućnost kako u profesionalnom tako i privatnom životu. Dragi članovi porodice, danas je tužan dan za sve nas, ovo je najtužniji dan za Upravu granične policije. Zahtevnost i požrtvovanost posla nas policajce povezuje u jednu veliku porodicu u kojoj se dele problemi, sreća pa i tuga. Nažalost, danas smo sjedinjeni u tuzi za našim Nikolom. Čast mi je što je Nikola bio deo Uprave granične policije i MUP-a. Izražavam najiskrenije saučešće zbog preranog odlaska vašeg sina i brata, našeg kolege. Živećemo ujedinjeni u bolu, cenićemo i čuvaćemo uspomenu na Nikolin život, život policajca koji je dao za ovu zemlju, ovo ministarstvo, dao za sve nas. Ima neka moć u dobrim ljudima i posle smrti, oni kao da i dalje žive, ostaju uvek sa nama, u našim mislima. Dragi Nikola, dobar boj si bio, bitku završio prerano, veru, čast i dostojanstvo sačuvao – kazao je načelnik Samolovac.

1 / 6 Foto: Kurir/T.Ilić

U ime porodice obratio se Branko Aleksić,Nikolin školski drug koji je o njemu govorio birani mrečima.

- Nikola je vanvremenski čovek što je pokazao svojim životom i delom. Bio mi je kao rođeni brat, uvek je bio uz mene. On je sve ono čemu čovek može da teži. Živeće kroz naše misli, svakoga onoga ko ga je znao, siguran sam da nikada neću sresti čoveka kao što je bio on. Slava mu i hvala. Živeće večno u mislima svakoga od nas – rekao je Aleksić.

Na kraju komemoracije pušten je kratak film sa Nikolinim fotografijama, a muk u sali samo je prekidao tihi jecaj njegove majke. Kako je na kraju rečeno, Nikola je bio je poštovan i voljen, hrabar i profesionalan, Srbija će ga večno pamtiti. Nikola Krsmanović (34) je bio policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u je radio od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. do 2023. godine, bio pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije. Neoženjen je, bez dece, a iza njega su ostali osim porodice ožalošćeni brojni prijatelji, familija i njegove kolege. Nikola je sahranjen danas na seoskom groblju u Jarebicama kod Loznice, a do večne kuće ispratili su ga porodica, prijatelji, veliki broja građana, pripadnici različitih sektora MUP-a, a sahrani je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track