"ISTA OSOBA STOJI IZA OBA NAPADA, PRVO JE PUCAO, A SAD BACIO BOMBU" Drugi napad na boksera za 40 DANA, I TO NAOČIGLED DECE
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

napadač nije uhvaćen

"ISTA OSOBA STOJI IZA OBA NAPADA, PRVO JE PUCAO, A SAD BACIO BOMBU" Drugi napad na boksera za 40 DANA, I TO NAOČIGLED DECE

Crna Hronika -

U noći između subote i nedelje, bačena je bomba na porodični dom Dalibora F. (40) u Vinči, dok je u kući bila njegova supruga Maja sa decom. Na svu sreću, povređenih nije bilo u ovom incidentu, iako je pričinjena materijalna šteta na fasadi i ogradi koja je sprečila veća oštećenja.

Dalibor je, inače, vlasnik poznatog bokserskog kluba u Kaluđerici, gde je pre nešto više od mesec dana, u neposrednoj blizini kluba, pucano na njega dok je sa decom bio u automobilu. Porodica sumnja da iza oba napada stoji ista osoba, ali kako kažu, nemaju ni najmanju sumnju ko bi to mogao biti, jer prema njihovim rečima, nikome se nisu zamerili.

Vinča, Bomba, Dalibor F.
foto: Nemanja Nikolić

Drugi napad

- Ja sam još uvek u šoku, ne mogu da opišem koliko sam se potresla. Bila sam sa decom kod prijateljice, došli smo kući oko ponoći i čim sam ušla u kuću, odjeknula je bomba, mislila sam da se krov srušio u sekundi, a ovo je drugi put da smo napadnuti - započinje priču Daliborova supruga.

Vidno potresena, Maja je u razgovoru za Kurir ispričala da je sada sve više sigurna u to da na meti očigledno nije samo njen suprug, koji se tek nedavno oporavio od posledica ranjavanja, već, kako kaže, strahuje da je na meti cela njihova porodica.

- Čekali su da uđemo u kuću kako bi bacili bombu, meni je to strašno, živimo u strahu od onda kada su mi prvi put napali supruga. Njemu je ruka potpuno u plastici, tada je na sreću prošao dobro, ali napadači nisu uhvaćeni i ja ne znam šta mogu da očekujem sledeće. Deca su se preplašila - dodala je kroz suze naša sagovornica.

Vinča, Bomba, Dalibor F.
foto: Nemanja Nikolić

Kako saznajemo, policija je zajedno sa forenzičari vršila uviđaj do ranih jutarnjih časova, a takođe su i skinuti snimci sa nadzornih kamera koje se nalaze na kući, međutim, kako je Daliborova supruga istakla, kamere su odmah pregledali, međutim, one nisu uspele da zabeleže lice napadača.

- Do pet ujutro su iz policije i forenzike bili ovde, vršili su uviđaj i skidali snimke sa nadzornih kamera, jedino što se vidi na snimcima jeste kako napadač baca bombu ka kući, ali ne vidi se ko je u pitanju iz razloga što baš tada ulična rasveta nije radila - rekla je Maja i dodala:

- Policija je obezbeđivala naš dom sve dok mi se suprug nije vratio sa puta, na koji je i otišao kako bi se odmorio od povreda i svega što je doživeo u junu pred decom. Kada se vratio jutros, imao je i šta da vidi, uopšte ne znamo šta je sledeće, kako da funkcionišemo normalno kada ne znamo šta nas čeka, ni u rođenoj kući nismo sigurni, sve više smo u strahu - rekla je sagovornica Kurira.

Dalibor F.
Dalibor F.foto: Kurir

Meta

Dalibor je, podsetimo, ranjen 40 dana pre novog napada na njega i njegovu porodicu, kada ga je pucač na skuteru tada pogodio hicima iz pištolja u ruku, dok je u automobilu čekao svoja dva maloletna sina da izađu iz prodavnice.

Motociklista je inače posle ispaljenih hitaca skrenuo u sporednu ulicu i pobegao u nepoznatnom pravcu.

- Dalibor je navodno pre nego što je napadač sa skutera zapucao na njega bio u svom klubu, nedaleko od mesta pucnjave. Potom je automobilom krenuo sa maloletnom decom i zastao je kod prodavnice da deca kupe vodu - ispričao je tada naš izvor i dodao da su deca u tom trenutku izašla iz automobila, a Dalibor je ostao u vozilu da ih sačeka.

Dalibor F.
Dalibor F.foto: Kurir

- U tom trenutku je sa vozačeve strane prišao skuter. Osoba koja je bila na motoru imala je kacigu na glavi i čim se približio Daliborovom automobilu ispalio je u njega nekoliko projektila kroz prozor. Da sve bude dramatičnije, napad se odigrao naočigled Daliborovih sinova - objasnio je nedavno naš sagovornik, verujući da je pucač na skuteru verovatno pratio svaki njegov korak i samo čekao pogodnu priliku za napad.

Vlasnik poznatog kluba, zadobio je tada povrede ruke, nakon čega se danima oporavljao, da bi nepoznati napadač ponovo napao, i to u njegovom neprisustvu, s obzirom na to da je bombu na njegov dom bacio neposredno pre nego što je Daliborova supruga navodno ušla u kuću sa decom. Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva obavio je uviđaj, a takođe se od tada radi na rasvetljavanju slučaja.

Vinča, Bomba, Dalibor F.
foto: Nemanja Nikolić

Komšije o napadu

Inače, za ovu porodicu koja po drugi put doživljava stresnu situaciju dok im je život u očiglednoj opasnosti, komšije imaju samo lepe reči, s tim da veruju da se iza ovoga sigurno krije, kako kažu, nešto mnogo više.

- Ne znamo ko bi mogao da uradi ovako nešto, znamo samo da je i prošli mesec čovek bio napadnut, ali ništa više od toga, svakako nisu čista posla, čim se neko ovoliko nameračio na njih, ali oni su normalna porodica koliko mi znamo, uvek se fino jave i lepo popričamo - ispričala je jedna komšinica.

Građani ovog beogradskog naselja u razgvoru za Kurir dotakli su se i nedavnog incidenta, kada su naglasili da ih je buka uplašila i uznemirila, ali da napadača nisu videli s obzirom na to da ulična svetla u ovoj ulici nisu radila.

- Strašno je bilo kada je odjeknulo, kao da se sve ruši, sve se zatreslo, a kao za inat, ulična svetla baš sinoć nisu radila, ko zna da li su kamere koje imaju na kući išta zabeležile - kažu komšije za Kurir i dodaju da poznaju ovu porodicu, kao i da su normalna porodica, sa kojima su svi u dobrim odnosima iz ovog naselja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track