DVE RUKE ZA JEDNU GLAVU, GLAVA ZA OTADŽBINU Sraman poster na Merdaru! Novinar: Zabrinjavajuće vesti nakon likvidacije Hajrizija...
Foto: Kurir televizija

uživo iz kosovske mitrovice za kurir televiziju

DVE RUKE ZA JEDNU GLAVU, GLAVA ZA OTADŽBINU Sraman poster na Merdaru! Novinar: Zabrinjavajuće vesti nakon likvidacije Hajrizija...

Crna Hronika -

Poster Albanca Fatona Hajrizija, teroriste ubijenog u Loznici nakon što je usmrtio policajca Nikolu Krsmanovića, navodno je osvanuo na mostu blizu prelaza Merdare. Prema navodima albanskih medija, dve maskirane osobe postavile su transparent u cilju veličanja lika i dela ubijenog Albanca.

07:19

OSVANUO POSTER UBICE SRPSKOG POLICAJCA! Novinar UŽIVO iz Kosovske Mitrovice otkriva: Albanski mediji ga predstavaljaju kao HEROJA!

U međuvremenu, saopšteno je da je zbog njegovog bekstva iz zatvora 6. jula, uhapšena još jedna osoba za koju se sumnja da mu je pomagala tokom bekstva.

Novinar Lazar Stević, uključio se uživo iz Kosovske Mitrovice, gde je govorio o ovoj temi.

- Vrlo čudne i zabrinjavajuće vesti stižu nakon ubistva teroriste Hajrizija u Loznici. Taj poster, prema informacijama albanskih medija, još uvek nije uklonjen, a ono što zabrinjava jeste sve veća prisutnost i glorifikacija njegovog lika i dela u albanskim medijima. Od čoveka koji je devet puta bežao iz zatvora i bio poznat kao kriminalac, sada je postao nacionalni heroj. Albanski mediji svakodnevno izbacuju snimke sa njegovom suprugom i prijateljima, predstavljajući ga kao heroja koji se borio za slobodu i nezavisnost Kosova - rekao je Stević.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Šta piše na posteru ubice

"Dve ruke za jednu glavu, glava za otadžbinu", stoji na posteru koji je osvanuo na graničnom prelazu.

Stević je naglasio da su izjave i postupci prištinskih vlasti posebno zabrinjavajući.

- Ministarka pravde iz Prištine iznela je neverovatnu tvrdnju da su srpske bezbednosne snage pomogle Hajriziju da pobegne iz zatvora kako bi ga privolele da dođe u Srbiju i izvrši ubistvo srpskog policajca. Ovo je samo još jedan pokušaj da se Srbija okrivi za sve, dok se prištinske vlasti peru od odgovornosti za njegove prethodne bekstva i zločine - rekao je.

Stević je takođe istakao reakcije lokalnih vlasti i stanovništva na Kosovu:

- Nakon vesti da je Faton Hajrizij ubio srpskog policajca i ranio njegovog kolegu, videli smo da se širom Kosova otkazuju zvanični događaji u znak žalosti. Na primer, koncert u Srbici je otkazan iz 'časti prema njegovoj porodici.' Solidarišu se sa bolom porodice teroriste, što izaziva dodatni strah među preostalim Srbima na Kosovu - istakao je.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Incident na Jezeru Gazivode

- Još jedan zabrinjavajući događaj desio se na jezeru Gazivode, gde je navodno bačena ručna bomba. Kosovska policija je prvo negirala izveštaj, ali je kasnije potvrdila da su oštećena dva vozila. Ovaj incident dodatno podiže tenzije i strah među Srbima na Kosovu, koji već dve do tri godine trpe teror i pritisak od strane kosovske policije i vlasti - rekao je Stević i potom zaključio:

- Nadam se da će međunarodna zajednica, pre svega Ujedinjene nacije, preduzeti korake da spreče dalju eskalaciju nasilja na Kosovu. Situacija je veoma napeta i svaki dalji incident može dovesti do ozbiljnijih posledica.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:35

KURIR NA LICU MESTA LIKVIDACIJE FATONA HAJRIZIJA! Uživo u programu: Porodica Krsmanović u ŠOKU, Hajrizi prvi otvorio vatru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track