"HAJRIZI JE BIO ZADOJEN MRŽNJOM I VRŠIO JE UBISTVA SA OSMEHOM" Šok tvrdnje Karana: On je bio TEMPIRANA BOMBA usmerena protiv Srba
Foto: YouTube/ KTV - Kohavision

kurir televizija

"HAJRIZI JE BIO ZADOJEN MRŽNJOM I VRŠIO JE UBISTVA SA OSMEHOM" Šok tvrdnje Karana: On je bio TEMPIRANA BOMBA usmerena protiv Srba

Crna Hronika -

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će Srbija od Nemačke tražiti izručenje Artana Hajrizija, rođenog brata Fatona Hajrizija, ubice policajaca kod Loznice. Podsećamo, dokumenta Artana Hajrizija pronađena su u torbici koju je nosio njegov brat, likvidiran fan nakon ubistva srpskog policajca.

O situaciji i mogućim scenarijima, razgovarali smo sa prof. Ilijom Kajtezom, sociologom i stručnjakom za bezbednost, i Ljubanom Karanom, potpukovnikom Kontraobaveštajne službe u penziji.

10:06

HAJRIZI JE BIO ZADOJEN MRŽNJOM I VRŠIO JE UBISTVA SA OSMEHOM Šok tvrdnje Karana: On je bio TEMPIRANA BOMBA usmerena protiv Srba

Kajtez se najpre dotakao situacije na KiM.

- Zaista je zabrinjavajuća situacija. Poruke i reakcije prištinskih vlasti na sve ovo što se dešavalo prethodnih dana ne doprinose bezbednijoj situaciji ni na prostoru Kosova i Metohije, a svakako ni boljoj saradnji između naših bezbednosnih službi i takozvanih prištinskih vlasti. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će Srbija od Nemačke tražiti izručenje Artana Hajrizija, ali ja ne očekujem da će nam oni izaći u susret ili će pokušati da to odugovlače - rekao je Kajtez i dodao:

- Nažalost, nemamo toliko dobru saradnju sa zapadnim obaveštajnim službama. Istraga će pokazati, možda su prsti tih službi umešani i u ovaj slučaj. Kada je u pitanju srpski narod na Kosovu i Metohiji ili Srbi uopšte, mi često vidimo licemerje sa zapada i dvostruke aršine. Recimo, zamislite da je ovaj terorista ubio nemačkog policajca - reakcija bi bila potpuno drugačija. Oni bi ga tretirali kao kriminalca, a ne kao heroja, što je često slučaj kada su u pitanju Srbi.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kajtez je istakao da ne možemo očekivati preteranu saradnju sa nemačkim obaveštajnim službama ili nemačkim sistemom unutrašnjih poslova.

- Iza ovih akata, nažalost, u najvećoj mogućoj meri stoji zapadni faktor, pre svega Berlin i London. Zato je nelogično očekivati neku ozbiljnu saradnju, ali mi ćemo kao MUP tražiti saradnju, što je njihova obaveza vezana za Interpol - rekao je.

10:06

HAJRIZI JE BIO ZADOJEN MRŽNJOM I VRŠIO JE UBISTVA SA OSMEHOM Šok tvrdnje Karana: On je bio TEMPIRANA BOMBA usmerena protiv Srba

Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji, komentarisao je akciju naših bezbednosnih organa:

- Naše službe su od početka dobro procenile da je u pitanju terorizam i da to nije neki običan kriminalac. Ovaj čovek je iz albanskih zatvora pobegao devet puta, što pokazuje da je i tamo bio cenjen kao junak iz kosovskih ratova. On nije bio običan zatvorenik - rekao je Karan i potom dodao:

- Teroristička organizacija iz koje dolazi ovaj čovek samo se formalno transformisala u kosovski zaštitni korpus, kosovske bezbednosne snage, a sada će postati vojska Kosova. On je zadojen mržnjom i vrši ubistva s osmehom. Za obaveštajne službe, on je dragocen - tempirana bomba usmerena protiv Srba.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Karan se potom osvrnuo na efikasnu reakciju naših službi.

- Ovaj terorista je krenuo da ubija u Srbiji i u Republici Srpskoj. Da nije bilo naše efikasne reakcije, drugi bi bili nagovoreni da isto učine. Naše službe su presekle ovaj teroristički akt, pokazujući da se ne može u Srbiju ući da se ubija a da se iz nje izađe. Ovo je važna poruka svim potencijalnim teroristima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:35

KURIR NA LICU MESTA LIKVIDACIJE FATONA HAJRIZIJA! Uživo u programu: Porodica Krsmanović u ŠOKU, Hajrizi prvi otvorio vatru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track