Uhapšenima H. KS i E. B. iz tzv. Kosovo određeno je zadržavanje do 30 dana zbog sumnje da su pomogli albanskom državljaninu Fatonu Hajriziju da 6. jula pobegne iz zatvora.

Pa da podsetimo, Faton Hajrizi pobegao je iz zatvora 6. jula, a 18. jula ubio je srpskog policajca Nikolu Krsamanovića (34) u Lipničkom Šoru u Loznici prilikom redovne kontrole graničnog punkta. Tok prilikom Hajrizi, koji je kod sebe imao dokumenta svog brata Artan Hajrizija, u rafalnoj paljbi teško je povredio policajca Vjekoslava I. (50) Hajrizi je nakon 36 sati likvidiran na 12 kiloemtara od Lipničkog Šora, jer je pružio otpor prilikom hapšenja i opet pucao na pripadnike MUP-a Srbije.

- Osnovni sud u Mitrovici odredio jejednomesečni pritvor osumnjičenima H. KS i E. B. zbog sumnje da su počinili krivično delo pružanje pomoći učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela iz člana 380. stav 1 Krivičnog zakona (tzv.) Kosovo - piše lokalni portal Lajmi.net.

Bonus video:

Kurir televizija BOŽIDAR SPASIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Ubica našeg policajca je bio spreman na pucanje, metak mu već bio u cevi