DOSIJE HAJRIZI! UBICA SRPSKOG POLICAJCA POBEGAO IZ ZATVORA ZA 12 MINUTA: Progovorio čovek koji je istraživao Fatonova zlodela
Foto: Videoplus/KTV - Kohavision/Siddam Bharat

bio jedan od opasnijih zatvorenika!

DOSIJE HAJRIZI! UBICA SRPSKOG POLICAJCA POBEGAO IZ ZATVORA ZA 12 MINUTA: Progovorio čovek koji je istraživao Fatonova zlodela

Crna Hronika -

Vest o ubistvu srpskog policajca Nikole Krsmanovića u Loznici, dok je bio na dužnosti sa svojim starijim kolegom Vjekoslavom Ilićem, odjeknula je jako Srbijom, ali i u susednim zemljama, s obzirom na to da se iza počinjenog zločina krio, sada već ubijeni, albanski terorista, Faton Hajrizi.

Bivši istražitelj teških zločina u takozvanoj kosovskoj policiji Mehdi Kožani o ovom teroristi, govorio je za "Lajmi.net" kada je naglasio da su nadležni morali biti upućeni u to koliko je ova osoba bila opasna, pogotovo što je više puta bežao iz zatvora i nizao krivična dela jednim za drugim.

Faton Hajrizi
Faton Hajrizi foto: Kurir, Printscreen/YouTube

Jedan od opasnijih zatvorenika

- Faton Hajrizi je morao da bude pod kontrolom. Hajrizi je osuđen i služio je kaznu zatvora u Dubravi, zatim u Smrekonici. Međutim, nadležni su imali odgovornost, pogotovo što su svi osuđenici potencijalno begunci, svi sanjaju o bekstvu. Ja sam se suočio sa Hajrizijem, ne kao pojedinac, nego kao istražitelj kada sam istraživao njegovo bekstvo iz zatvora prvi put 2007. godine - započeo je priču bivši istražitelj za medije.

Kožani je naveo da je tadašnji opasni begunac opljačkao zlataru, naneo teške povrede vlasniku, ali i policiji, međutim, nakon toga, uspeli su da ga lociraju i uhapse. Pored njega, zajedno sa Hajrizijem, tada su se dali u bekstvo i drugi zatvorenici, s tim da je, kako otkriva Kožani, Hajrizi bio van svake priče sa drugim zatvorenicima.

- Grupa zatvorenika je tada pobegla zajedno sa Fatonom, ali grupa se razdvojila od njega, nisu imali zajednički cilj svakako, Faton je delovao posebno i jedino što je želeo to je sloboda, on je iz zatvora uspeo da pobegne za čitavih 12 minuta - objasnio je i dodao:

- Hajrizi je bio izuzetno opasan, nije oklevao da ubije ovdašnje policajce i građane. Poslednji put pre ovog slučaja kada je pobegao, te 2011. godine, učinio je u roku od 12 minuta.

Podsetimo, Faton Hajrizi je navodno devet puta bežao iz zatvora, a poslednji put je to uradio 6. jula, da bi potom prema određenom planu, došao taksijem na teritoriju Loznice, kada je zaustavljen zbog redovne kontrole.

Nikola Krsmanović
Nikola Krsmanovićfoto: Printscreen/Facebook

Međutim, on je te večeri sat vremena iza ponoći nakon što je mirno predao lična dokumenta srpskim policajcima Nikoli Krsmanoviću i Vjekoslavu Iliću ispalio vatru u njihovom pravcu. Nažalost, Krsmanović je od zadobijenih povreda, preminuo, a njegov stariji kolega teško je povređen.

Hajrizi je tada pobegao u nepoznatom pravcu, a 36 sati kasnije likvidiran je od strane srpske policije na 12 kilometara od Lipničkog Šora.

Bonus video:

05:37

BOŽIDAR SPASIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Ubica našeg policajca je bio spreman na pucanje, metak mu već bio u cevi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track