DA LI JE OVAJ ČOVEK NARUČIO 2 NAPADA NA BOKSERA IZ KALUĐERICE? Proverava se povezanost pucnjave i bacanja bombe na Filića (FOTO)
Foto: Privatna arhiva, Kurir

KURIR OTKRIVA!

DA LI JE OVAJ ČOVEK NARUČIO 2 NAPADA NA BOKSERA IZ KALUĐERICE? Proverava se povezanost pucnjave i bacanja bombe na Filića (FOTO)

Crna Hronika -

"Već drugi put pokušava da ubije boksera, kamere su sve zabeležile"

Vlasnik bokserskog kluba iz beogradskog naselja Kaluđerica, Dalibor Filić (40), u nepuna dva meseca preživeo je dva napada, a kako saznajemo, sumnja se da su oba napada naručena i da iza njih stoji isti nalogodavac!

Dalibor Filić
Dalibor Filićfoto: Kurir

Prema rečima našeg izvora, Filić je i ranjavanje i bombaški napad prijavio policiji, a istražiteljima je otkrio na koga sumnja. Podsetimo, Filić je prvi put bio na meti u junu ove godine, kada mu je na parkingu prodavnice u Kaluđerici prišao maskirani muškarac na motoru i pucao u njega. Tada je ranjen u ruku.

Drugi napad dogodio se 20. jula u Vinči, kada je nepoznata osoba na njegovu kuću bacila bombu. Tom prilikom pročinjena je šteta.

- Bokser je u policiji davao izjavu nakon eksplozije u Vinči i navodno rekao da pretpostavlja da jedna osoba očigledno želi da naudi njemu i njegovoj porodici, kako bi mu se osvetila nakon žustre rasprave u saobraćaju koju su imali pre izvesnog vremena - kaže izvor Kurira.

Vinča
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

On dodaje da je osoba na koju je žrtva ukazala od ranije poznata policiji.

- Radi se o čoveku koji je više puta privođen i osuđivan zbog različitih krivičnih dela. Bio je i iza rešetaka. Sa Filićem je nedavno imao sukob oko saobraćaja, a navodno je izvukao deblji kraj tada. Istražitelji poroveravaju ove navode oštećenog i jedan pravac istrage ide u tom smeru. Za sada je još sve u fazi utvrđivanja činjenica - objašnjava nam izvor i podseća da su sigurnosne kamere snimile muškarca koji je u junu pucao u Filića.

Pucač na skuteru
Pucač na skuterufoto: Privatna arhiva

- Kamere su snimile i osobu koja je bacila bombu na kuću u Vinči. Ni jedna ni druga osoba nisu još uvek uhapšene - podseća izvor.

Kako kaže naš izvor, bokser je nadležnima rekao da strahuje za svoju, ali i za bezbednost svoje porodice.

Dalibor Filić, Kaluđerica, pucnjava
foto: Privatna arhiva

- Nakon te drame u saobraćaju počeli su veliki problemi za porodicu Filić. Oni sada žive u strahu i čini se da ovo nije kraj. U junu je najpre organizovano Daliborovo ubistvo i tada je samo pukom srećom izbegao metak u glavu, a sve se dogodilo pred njegovom decom - rekao je naš sagovornik.

Dalibor Filić, Kaluđerica, pucnjava
foto: Privatna arhiva

Do bombaškog napada u Vinči, podsetimo, došlo je u noći između 20. i 21. jula, a na sreću, nije bilo povređenih, iako su se u tom trenutku u kući nalazili Daliborova supruga Maja i deca. Pored šoka i materijalne štete, nije bilo drugih oštećenja, međutim, kako kaže naš izvor, Filići strahuju od toga šta je sledeće, s obzirom na to da ovo nije jedini napad s namerom da se počini ubistvo.

- Ovome očigledno nije kraj sve dok neko ne bude nastradao. Prvi put kada je pucano na Filića, prvo smo mislili da je hteo da ga zaplaši zbog svađe. Međutim, napadač je očigledno otišao korak dalje, i u tom nekom besu, nameračio se na celu porodicu sa maloletnom decom - ispričao je izvor.

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

Žive u strahu

Dalibor Filić je inače vlasnik poznatog beogradskog bokserskog kluba "Filić" poznatiji kao "Sokolovi" sa Zvezdare, međutim, klub koji vodi ima određenih problema nakon ponovnog napada koji je preživeo. Roditelji dece koja su poverenje stekla i upisala svoje sportiste u Filićev klub, strahuju s razlogom posle ovih incidenata. Inače, Filić je takođe poznat policiji, još kada je ranije hapšen i osuđivan.

- Dalibor je svoju prošlost ostavio iza sebe, godinama se gradio u sportu da bi došao do niza uspeha, a sada radi i sa reprezentativcima ovog sporta, od kojih će se dvoje takmičiti i na Evrpskom prvenstvu - kaže izvor blizak porodici i dodaje da je Filić potpuno posvećen sportu i porodici, ali da već više od mesec dana ne žive spokojno zbog stravičnih napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track