OTKRIVENO KO JE SRBIN UHAPŠEN ZA UBISTVO DIZAJNERA ROLS ROJSA: Progovorile komšije, nisu imali lepe reči! "OBRUKAO NAS"
Foto: Polizei, Printscreen YT

ispivali novi detalji

OTKRIVENO KO JE SRBIN UHAPŠEN ZA UBISTVO DIZAJNERA ROLS ROJSA: Progovorile komšije, nisu imali lepe reči! "OBRUKAO NAS"

Crna Hronika -

Državljanin Srbije koji je pre nekoliko dana uhapšen u Francuskoj zbog sumnje da je u Nemačkoj ubio Jana Kamerona, bivšeg dizajnera u "rols rojsu", identifikovan je kao Nikola Zdravković (22) iz okoline Velikog Gradišta, nezvanično saznaje Kurir.

Kako smo ranije preneli, osumnjičeni Srbin je 12. jula u večernjim satima pokucao na vrata legendarnog dizajnera "rols rojsa", koji ima kuća na Amerskom jezeru. Osumnjičeni je nožem nekoliko puta izbo Kamerona koji je od zadobijenih povreda preminuo, a njegova supruga uspela je nepovređena da pobegne kod komšija i pozove pomoć. Osumnjičeni Zdravković je nakon zločina pobegao pešaka, a potom je vozom prešao u Francusku, gde je 18. jula uhapšen u jednom stanu u Parizu.

ubijeni bivši dizajner rols rojsa i nikola zdravković, koji je osumnjičen za zločin
ubijeni bivši dizajner rols rojsa i nikola zdravković, koji je osumnjičen za zločin foto: Polizei, Printscreen YT

Meštani sela nadomak Velikog Gradišta, odakle je rodom osumnjičeni, kažu za Kurir da su čuli da je njihov komšija počinio zločin u inostranstvu.

- Nije ga bilo u selu nekih mesec dana. Pričalo se da je tada opljačkao neku kuću u Požarevcu i da je ljudima ukrao zlato, prodao i pobegao u Nemačku. Pre neki dan smo videli njegovu sliku u novinama, nismo se iznenadili pravo da vam kažemo, jer je bilo samo pitanje vremena kada će doći do toga - kažu komšije i dodaju:

- Greh je i ukrasti nešto, ali ubiti nekoga, oduzeti mu život, to je već ozbiljna stvar. Ko si ti da nekome sudiš? Sram ga bilo, otisnuo se iz Đurakova u beli svet, pa nas bruka i ubija ljude.

Kako dalje navodi naš sagovornik, osumnjičeni za ubistvo dizajnera, odmalena je bio problematičan.

- Nikola je odmalena bio problem sela, čak je i u osnovnoj školi bio loš đak i problematičan. U srednju školu je pošao u Kostolac, jedva je završio. Tukao se i krao, bio je kleptoman i tako mali - kažu komšije.

ranac koji je nosio osumnjičeni nikola zdravković
ranac koji je nosio osumnjičeni nikola zdravković foto: Nemačka Policija

Žitelji Đurakova kažu i da se pričalo da je pre nekoliko godina opljačkao kuću komšija koji žive u inostranstvu, a koju je inače, njegova majka čistila.

- Tad je bila velika afera u selu i mislim da ga ti ljudi na kraju nisu ni prijavili. Svašta je radio, a nikad nije ni dan bio u zatvoru - zaključuju naši sagovornici.

Prema njihovim rečima, koliko im je poznato, Zdravković nikad ništa nije radio.

- Nikola je neradnik. To je sve neradnička klasa - kaže naš sagovornik i dodaje da je pre dva dana Nikolinu babu, koja je išla da kupi hleb i to pognute glave.

- Zna da svi znamo šta je njen unuk uradio. Posramila se, užas!

Podsetimo, državljanin Srbije je peške pobegao sa mesta zločina, da bi se kasnije ukrcao na voz na železničkoj stanici u Minhenu, gde je potom prošao Austriju, Švajcarsku i domogao se Francuske, gde je i uhapšen u stanu u severnom delu Pariza.

Istražitelji su kod njega pronašli 200 evra, a prilikom hapšenja se nije opirao. Inače, istragom je utvrđeno da Srbin nije ukrao ništa od dizajnera "rols rojsa", a sumnja se da se njih dvojica nisu ranije poznavali i da nisu imali neke neraščišćene probleme. Nož kojim je dizajner ubijen nađen je nedaleko od mesta zločina u šumi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja