"HTEO JE DA MU POMOGNE, A ZAVRŠIO JE MRTAV NA TAVANU" Otac Andreja koga je drug izbo 37 puta: RODITELJI UBICE MORAJU DA ODGOVARAJU
Foto: Kurir televizija, Kurir/M.S.

kurir televizija

"HTEO JE DA MU POMOGNE, A ZAVRŠIO JE MRTAV NA TAVANU" Otac Andreja koga je drug izbo 37 puta: RODITELJI UBICE MORAJU DA ODGOVARAJU

Crna Hronika -

Prošlo je skoro deset meseci od tragičnog događaja u Niškoj Banji kada je trinaestogodišnji Andrej Simić brutalno ubijen nožem od strane svog školskog druga.

Ovaj jezivi slučaj potresao je čitavu Srbiju, a porodica Simić se sve vreme borila za pravdu. Juče su roditelji ubijenog dečaka konačno dobili status oštećenih, što bi moglo da ubrza pravni proces.

Naša reporterka Emilija razgovarala je sa Mićom Simićem, ocem nastradalog dečaka. Gospodin Simić je naglasio da je njihov sin bio namamljen u kuću svog ubice gde je bez ikakvog povoda bio izboden nožem 37 puta.

- Nikakve tuče nije bilo. Naš sin je hteo da pomogne svom drugu koji je imao probleme, a završio je mrtav na tavanu te kuće - rekao je Simić.

Mića Simić
foto: Kurir Austrija

Roditelji su u početku dobili status svedoka, što ih je šokiralo. Tek juče, deset meseci nakon zločina, dobili su status oštećenih, što im omogućava da aktivnije učestvuju u procesu i prate sve korake tužilaštva.

Simić je izrazio nadu da će tužilaštvo sada biti brže i efikasnije u sprovođenju pravde.

- Nadamo se da su konačno shvatili svu težinu i kompleksnost ovog slučaja. Očekujemo da će sada raditi ekspeditivnije i sprovesti sve potrebne radnje koje su do sada mogle biti urađene - dodao je Simić.

06:00

HTEO JE DA MU POMOGNE, A ZAVRŠIO JE MRTAV NA TAVANU! Otac Andreja koga je drug izbo 37 puta: RODITELJI MORAJU DA ODGOVARAJU

M.M., dečak koji je izvršio zločin, zbog svojih godina ne može biti krivično odgovoran i nalazi se u psihijatrijskoj ustanovi. Roditelji ubice su ti koji sada moraju biti procesuirani i očekuje se da će dobiti odgovarajuću kaznu za svoje propuste u vaspitanju i nadzoru deteta.

- Njegovi roditelji moraju odgovarati za ovo delo. Zakon predviđa kazne do tri godine, ali se nadamo da će, u zavisnosti od težine krivičnog dela, kazna biti adekvatna - istakao je Simić.

Mića Simić
foto: Kurir Austrija

Naredni koraci u procesu uključuju saslušanje maloletnog ubice preko video linka, kao i saslušanje svedoka koje je porodica Simić predložila.

- Nadamo se da će u narednih nekoliko meseci doći do sudskog epiloga -zaključio je Simić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:23

UBISTVO POLICAJCA U LOZNICI POVEZANO SA NAPADOM VEHABIJE NA IZRAELSKU AMBASADU? Ekseprti: Moramo ih uhvatiti da saznamo motive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track