"ZAPAMTIĆETE VI MENE, SKINUĆU VAM UNIFORMU": Nasilniku s Novog Beograda, koji je napao policajce, preti najmanje 3 godine zatvora
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

"ZAPAMTIĆETE VI MENE, SKINUĆU VAM UNIFORMU": Nasilniku s Novog Beograda, koji je napao policajce, preti najmanje 3 godine zatvora

Crna Hronika -

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podigao optužnicu protiv M.Ž. (rođen 1991. godine) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Sumnja se da je 30. januara 2021. godine oko 00.05 časova na Novom Beogradu, u Ulici dr Ivana Ribara, kod broja 46, pod dejstvom alkohola od 1,88 promila, napao službenike Policijske brigade N.T. i D.M., pri čemu je N.T. nanesena laka telesna povreda. M.Ž. je prilikom legitimisanja odbio da postupi po naredbi policijskih službenika da se zaustavi obraćajući im se rečima:

"J***** vam mamu pandursku, skinuću vam uniformu, ko ste vi, pozvaću ja nekog", nakon čega je pesnicom udario N.T. u predelu desnog ramena.

Naneo mu je nagnječenje mekog tkiva desnog ramena i nadlaktice.

M.Ž. je napao i D.M, ali su dvojica policajaca uspela da ga savladaju dok im je on sve vreme pretio:

"Zapamtićete vi mene, ja sam sa Novog Beograda, skinuću vam uniformu".

Javni tužilac je predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog oglasi krivim i kazni po zakonu na kaznu zatvora u trajanju ne kraćem od tri godine, kao i da mu izrekne meru bezbednosti "obavezno lečenje alkoholičara".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track