PONOVO SE PREMEŠTA SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU? Samo dve porodice ušle u sudnicu Centralnog zatvora RODITELJI ČEKAJU ISPRED KAPIJE
Porodice žrtava ispre zatvora, Foto: Zorana Jevtić

zločin u mladenovcu

PONOVO SE PREMEŠTA SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU? Samo dve porodice ušle u sudnicu Centralnog zatvora RODITELJI ČEKAJU ISPRED KAPIJE

Crna Hronika -

Pripremnom ročištu pred početak masovnom ubici iz Mladenovca Urošu Blažiću, koje se održava u sudnici Centralnog zatavora, danas prisustvuju samo dve porodice žrtava.

Kako Kurir saznaje, pozive da dođu na ročište dobile su porodice ubijenih Nemanje Stevanovića i Lazara Milovanovića i njima je, pošto su prošli strogu bezbednosnu kontrolu dozvoljeno da uđu u najbezbedniju sudnicu u Srbiji.

Ostali roditelji, kojima nije omogućeno da prođu kroz prijavnicu i kapiju Okružnog zatavora u Bačvanskoj ulici u Beogradu, revoltirano su pozvali sudiju da izađe i objasni im.

Međutim, posle nekog vremena roditelji su se umirili i odlučili da kraj suđenja dočekaju na ulici.

Porodice, Saša Panić, Miša Todorović
Porodice, Saša Panić, Miša Todorovićfoto: Zorana Jevtić

Među porodicama koje nisu uspele da uđu je i Saša Panić, otac ubijenih Kristine i Milana Panića.

- Zamolili su nas da se strpimo do sledećeg suđenja, da se ovo sada ne bi odložilo. Pričao sam upravo sa upravnikom zatvora, mi imamo pravo i sada da uđemo, ali da ne bismo prekidali sada suđenje, ostaćemo ovde. Mislim da je tako i bolje - preneo je Saša Panić molbu upravnika porodicama i dodao da je on naveo da bi sledeće suđenje trebalo dfa se održi u nekoj većoj beogradskoj sudnici kako bi mogli svi da prisustvuju.

MIša Todorović, otac ubijenog Dalibora rekao je prisutnim novinarima da porodice ne mogu da prisustvuju jer je sudnica mala i da je dobio odgovor od ministarke pravde Maje Popović.

- Ministarka mi je upravo objasnila, jer sam joj se ranije obratio pismom, da je sudnica mala i da u njoj ima samo sedam mesta za oštećene i da zbog toga ne možemo svi da uđemo - rekao je Todorović.

Milica Ivković, majka jedne od preživelih žrtava Uroša Blažića, revoltirana zbog toga što nije mogla da uđe, burno je reagovala i protestvovala zbog toga što su samo dve porodice unutra da prate suđenje.

- Moje dete je posle 14 meseci i 10 dana izašlo iz bolnice i još uvek ne može noramalno da stane na nogu. Borba i oporavak još traju. Njegov život više ne može da bude noramalan, ima psihičke traume i zauvek će biti invalid. Zašto ne mogu da budem unutra - protestvovala je majka ispred kapije zatvora.

Podsetimo, suđenje Urošu Blažiću trebalo je da se održava u Višem sudu u Smederevu, ali je zbog bezbednosti prebačeno u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu.

- Ukoliko bude procenjeno da je neophodna veća sudnica, jedina mogućnost je da se Urošu Blažiću ubuduće sudi u sudnici broj 1 Specijalnog suda u Beogradu - navodi izvor Kurira.

Bonus video:

04:35

SUĐENJE BLAŽIĆU OCENJENO KAO VISOKORIZIČNO?! Advokat: Je li moguće da roditelji nemo posmatraju? Jedan odgovor NIKAD nećemo dobiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track