KURIR SAZNAJE! EVO ŠTA SE DEŠAVALO TOKOM SUĐENJA MASOVNOM UBICI! Ovim rečima izazvao revolt: "SRAM TE BILO, UBICO!"
Foto: Nenad Kostić, Ana Paunković

pripremno ročište u najčuvanijoj sudnici

KURIR SAZNAJE! EVO ŠTA SE DEŠAVALO TOKOM SUĐENJA MASOVNOM UBICI! Ovim rečima izazvao revolt: "SRAM TE BILO, UBICO!"

Crna Hronika -

Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca, danas je na održanom pripremnom ročištu u najčuvanijoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu u potpunosti priznao krivicu, rekavši da je "ubijao sve te ljude, ali da ne zna šta ga je obuzelo te večeri". On je, kako Kurir saznaje, pre nego što je progovorio o zločinu koji je počinio 4. maja prošle godine, sve vreme tokom ročišta držao pognutu glavu.

suđenje, Suđenje Uroš Blažić, Dubona
foto: Zorana Jevtić

Kriv

- Uroš Blažic je skoro tri sata držao pognutu glavu. On se tokom celog ponovljenog pripremnog rocišta ponašao kao da mu je žao što je počino masakr. Izjavio je da je kriv za zločin koji se desio prošle godine. Nije izostavio ni da izjavi saučešće ožalošćenim porodicama koje su na to burno reagovali - rekao je naš dobro obavešten izvor.

Na sramne reči Blažića, ožalošćene porodice nisu ostale imune. Sve vreme u istoj prostoriji sa ubicom njihove dece, dok ih od njega deli samo staklo, u nekoliko navrata su dobacivali okrivljenom. "Sram te bilo, ubico!" samo su neke od reči koje su se mogle čuti u sudnici.

Uroš Blažić
Uroš Blažićfoto: Nenad Kostić

Drugooptuženi u ovom postupku, Radiša Blažić, otac masovnog ubice, rekao je da se ne oseća krivim za zločin koji je počinio njegov sin. Tokom iznošenja odbrane, Radiša je pokušao da priča o svojim vojničkim zaslugama, na šta su oštećeni u sudnici burno reagovali.

- On priča o zaslugama, a njegov sin nam pobio decu - dobacivali su roditelji koji su prisustvovali ovom suđenju.

1 / 16 Foto: Zorana Jevtić

Tuga

Članovi porodica koji su stigli ispred Okružnog zatvora gde je održano pripremno ročište, i to u crnim majicama na kojima su bile fotografije devotoro žrtava Uroša Blažića. Ožalošćeni roditelji su u zagrljaju i pružajući podršku jedni drugima u ovim teškim trenucima, došli zajedno u Bačvansku ulicu, u majicama na kojima su fotografije njihovih najmilijih. Takođe, pored porodica ubijene dece, u sud je došao i ranjeni Jovica Stevanović u invalidskim kolicima.

Oči u oči

Ranjeni Jovica Stevanović jedan je od oštećenih koji se juče sreo oči u oči sa Blažićem. Kako je rekao po izlasku iz sudnice, najveći utisak svaki put na njega ostavi taj susret, što ga iznova slomi na deliće.

suđenje, Suđenje Uroš Blažić, Dubona
foto: Zorana Jevtić

- Teško je bilo gledati zločinca koji mi je pucao u leđa, sad može da mi puca i u grudi. Psihički sam klonuo kada sam ga video, tresao sam se kad je ušao u sudnicu - rekao je kratko Jovica koji se prvi našao na nišanu pomahnitalog Blažića te kobne večeri.

Ranjeni Stevanović je podelio i kako se oseća sada posle više od godinu dana od masakra, kako kaže, noge pomera pomalo, međutim, osećaj se nažalost još uvek nije povratio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track