BES, TUGA I REVOLT RODITELJA: Niko nije poverovao u ono što je okrivljeni ubica rekao u sudnici!
Foto: Zorana Jevtić

strašni prizori

BES, TUGA I REVOLT RODITELJA: Niko nije poverovao u ono što je okrivljeni ubica rekao u sudnici!

Crna Hronika -

Nekolicina oštećenih roditelja ubijene dece kod Mladenovca nije se našla oči u oči sa ubicom svojih najbližih, što je pre samog početka ročišta među njima izazvalo dramu ispred Okružnog zatvora. Kako saznajemo, pojedini oštećeni koji su u ovom predmetu bez pravnog zastupnika, mogli su da prisustvuju suđenju, a svi koji su imali advokate nisu mogli da uđu u sudnicu i sretnu se sa osumnjičenim.

Oni koji su se našli u sudnici Okružnog zatvora u istoj prostoriji sa ubicom njihovih rođenih, prisustvovali su i onome što je Blažić rekao - pognute glave kazao je da mu je žao što je počino masakr.

Takođe, rekao je da je kriv za zločin koji se desio prošle godine, nakon čega je izjavio saučešće ožalošćenim porodicama, ali oni su burno reagovali jer niko nije poverovao da su njegove reči iskrene i da mu je zaista žao za zlo koje im je naneo. Među ožalošćenim roditeljima moglo se samo čuti "Ubio nam je decu, a sad mu je žao..."

suđenje, Suđenje Uroš Blažić, Dubona
foto: Zorana Jevtić

Uzavrela atmosfera, dakle, nije izostala ni na ponovljenom ročištu u Beogradu, ali ni približno nije bilo kao 23. maja u Višem sudu u Smederevu kada su, podsetimo, oštecene porodice htele da se obračunaju sa ubicom svoje dece. Zatvorski i sudski stražari tada su sprečili veći incident, a svojim telima štitili su okrivljene Blažiće koji su sa pancirima na sebi, okovani lancima na rukama i nogama trčali iz sudnice ka bezbednoj prostoriji u zgradi suda.

Međutim, danas pri samom dolasku pojavila se velika napetost kada su oštećeni roditelji shvatili da ne mogu prisustvovati ročištu, iako imaju potpuno pravo.

Mirjana Stevanović, majka ubijenog mladića Nemanje (21) iz Malog Orašja nije mogla da obuzda svoje emocije kada im je zatvorski stražar saopštio da samo nekoliko ljudi sa spiska može da prisustvuje suđenju.

suđenje, Suđenje Uroš Blažić, Dubona
foto: Zorana Jevtić

- Hoću da uđem gore i vidim tog zlikovca koji mi je ubio dete! Zašto se igrate sa nama nismo došli ovde iz besa - obratila se zatvorskom stražaru, dok je njen suprug u isto vreme zahtevao "da im se neko obrati i da konkretno objašnjenje zašto ne mogu da prisustvuju suđenju."

Advokat Stefan Stefanović
Advokat Stefan Stefanovićfoto: Zorana Jevtić

Advokat Stefan Stefanović, koji zastupa osam porodica ubijenih i ranjenih, kazao je da je od velike važnosti za oštećene roditelje da prisustvuju suđenjima kako bi izrazili svoju bol koju proživljavaju već više od godinu dana.

- Smatramo sa oštećeni moraju da prisustvuju suđenjima jer će tako izraziti svoju bol, a na jučerašnjem suđenju okrivljeni Blažić je priznao skoro u potpunosti krivicu i izrazio odeđenu vrstu kajanja, čak je u jednom trenutku izjavio da ne zna šta ga je obuzelo to veče i tih dana. Što se tiče Radiše Blažića on se izjasnio da nije kriv tako da narednog postupka ćemo izneti sve dokaze vezane za obojicu - izjavio je advokat Stefanović.

Bonus video:

03:14

MOŽE LI DEČAK UBICA DA SE NAĐE NA SLOBODI? Advokatica porodice ubijenih devojčica: Nikada zgroženija nisam izašla iz sudnice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track