DRAGAN ZA 25 MINUTA UBIO ŽENU I 6 ČLANOVA TAZBINE! Pre 22 godine na 3 različite lokacije počinio pokolj, a onda se KRIO 40 DANA
Foto: MUP

DRAGAN ZA 25 MINUTA UBIO ŽENU I 6 ČLANOVA TAZBINE! Pre 22 godine na 3 različite lokacije počinio pokolj, a onda se KRIO 40 DANA

Crna Hronika -

Leskovčanin Dragan Čedić (32) na današnji dan pre 22 godine počinio je nezapamćeni zločin kada je ubio svoju suprugu Biljanu (28) i šest njoj bliskih članova porodice, dok je njih petoro teško ranio. Masakr je počinio na tri različite lokacije za svega 25 minuta!

Tog krvavog 27. jula 2022. samo pet minuta pre ponoći Dragan Čedić u jednom bilijar klubu u Ulici Filipa Višnjića ubio je Nenada Lukića (30) i teško ranio Slavoljuba Kržalića, vlasika kluba. Ubica je, kako smo pisali, upao u klub pozvao Nenada, kog je izrešetao čim se pojavio. Krvi je bilo na sve strane, a ubica je nakon rafalne paljbe pobegao, onda se kolima dovezao do porodične kuće svoje supruge Biljane.

- Pet minuta nakon ponoći upao je u kuću i iz automatske puške kalibra 7,62 milimetra pucao i ubio pet osoba, a jednu ranio. Pored Biljane, ubica je lišio žiovta njenu sestru Ivanu Kalčić (31) i Jelenu Zdravković (25), Jeleninog supruga Bobana (24), kao i komšinicu Jelenu Zlatković (29), a ranio drugaricu Maju Bojković (26) koju je metak okrznuo - podseća izvor i dodaje da je nesrećna Biljana sekund pre nego što je izustila "Evo Čede!" izrešetana.

dragan čedić počinio nezapamćeni masakr u leskovcu
dragan čedić počinio nezapamćeni masakr u leskovcufoto: Privatna arhiva

U porodičnoj kući njegove supruge na spratu kuće spavalo je dvoje dece - sedmomesečna beba i dvogodišnja devojčica, inače deca Biljanine sestre Ivane koja je mučki ubijena u maskru. Ubica zatim seda u kola i odlazi do tetke ubijene supruge Bilajne. Ni tamo nažalost, nije imao milosti pa naoružan do zuba upao u kuću i ubio Biserku Ristić, a teško ranio njenog supruga Blagoja i njihovog sina jedinca Đorđa, koji je dobio metak u stomak. Nakon počinjenog zločina Dragan Čedić beži u nepoznatom pravcu i za njega se ne zna narednih 40 dana iako policija intezivno traga za njim.

- Kao motiv ovoj jezivog krvavog pokolja navode se ljubavni problemi između bračnog para Čedić. Dragan je navodno, bio ljubomoran i kako su ranije pisali mediji, svojoj supruzi Biljani je zabranio čak i da se slika i snima na porodičnim veseljima. Bio je bolesno ljubomoran, a kap koja je prelila čašu i zbog koje je uzeo oružje u ruke bilo je navodno to što ga je Biljana ostavila i započela ljubavnu vezu sa Nenadom Lukićem kog je prvog i ubio - podseća sagovornik i dodaje:

- Dragan i Biljana bili su pred razvodom i ona se u oktobru 2001. vratila kod svojih roditelja sa njihovom ćerkom. Kada je otišla Dragan je njen nestanak prijavio leskovačkoj policiji i to je bio jedini pisani trag koji upućuje da je bilo nekih bračnih problema.

Kako su ranije pisali mediji, porodica ubijene Biljane Čedić tvrdila je da je ona sa Draganom u braku živela u "zlatnom kavezu", objašnjavajući da je Dragan čak zabranio Bilajni da dođe na svadbu svojoj mlađoj sestri, a nije došla ni na pomen svom ocu koji je porodica davala povodom 40 dana od smrti.

Ako si živ, sine, predaj se!

Roditelji masovnog ubice preko novina poručili da se preda

Nakon što je toliko porodica zavio u crno, Dragan Čedić je - nestao. Lokalna policija ga je danima tražila po Jablaničkom okrugu, a u pomoć im je priskočila i specijalna jedinica iz Beograda. Na terenu su bili i žandarmerija i helikopteri. Građani su učestvovali u potrazi, dojavljivali informacije, ali bez uspeha. Prvo je pronađen automobil kojim se ubica vozio od jednog do drugog mesta zločina. Vozilo je bilo napušteno u ataru leskovačkog sela Donja Jajina. Kako se navodilo, ubica je probao da potraži svog rođaka, ali pošto ga nije našao kod kuće, uputio se pešice u nepoznatom pravcu.

- Ako si živ, sine, predaj se - poručili su roditelji svom sinu Draganu Čediću Čedi preko štampe. Odgovora nije bilo.

Nakon 40 dana misterija je rešena - telo ubice pronađeno je u ataru leskovačkog sela Donja Jajina, u šipražju pored puta. Kako su tad pisali, pronašli su ga lokalci dok su kosili livadu. Dragan Čedić je presudio sam sebi jednim hicem iz pištolja.

Tadašnji istražni sudija Okružnog suda u Leskovcu obustavio je krivični postupak za višestruko ubistvo, jer je nađeno Čedićevo telo, a novčano su kažnjeni rođaci koji su mu pomagali u bekstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja