SERIJSKI RAZBOJNIK (43) PRESRETAO ŽENE S LEĐA I RADIO OVO "Kretala se parkom u Zemunu, stavio joj ruke preko naočara..."
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

SERIJSKI RAZBOJNIK (43) PRESRETAO ŽENE S LEĐA I RADIO OVO "Kretala se parkom u Zemunu, stavio joj ruke preko naočara..."

Crna Hronika -

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je 27.7.2024. godine saslušao okrivljenog N.M. (43) na okolnosti izvršenja krivičnog dela Razbojništvo iz člana 206. stav 1. Krivičnog zakonika i dva krivična dela Teška krađa iz člana 204. stav 1. tačka 3. Krivičnog zakonika.

Okrivljenom se stavlja na teret da je dana 23.7.2024. godine na Novom Beogradu pratio oštećenu J.M. (50) od prodavnice do zgrade u kojoj živi, potom je na glavu stavio kapuljaču i hiruršku masku, prišao oštećenoj sa leđa i sa vrata joj strgao zlatni lančić.

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je dana 25.7.2024. godine, na Novom Beogradu, pratio oštećenu D.R. (73) kojoj je takođe prišao sa leđa i sa vrata joj strgao zlatni lančić koji je potom prodao u menjačnici u Zemunu, nakon čega je istog dana, u kasnijim časovima izvršio krivično delo Razbojništvo iz člana 206. Krivičnog zakonika kada je prišao sa leđa oštećenoj T.Ć. (62) dok se kretala stazom u parku u Zemunu, stavio joj ruke preko naočara za vid i povukao glavu unazad, kojom prilikom joj je zadao povrede u vidu ogrebotina na vratu i ramenima, te joj otrgao zlatni lančić sa vrata, nakon čega je pokušao da joj otme dve torbe, ali je oštećena počela glasno da viče, pa je okrivljeni pobegao.

Na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni se branio ćutanjem, a na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponoviti izvršenje krivičnog dela, s obzirom na njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track