Suđenje maloletniku koji je optužen da je u tehničkoj škole "9. maj" u Bačkoj Palanci naneo telesne povrede profesoru Slobodanu Zoriću počinje u utorak 06. avgusta pred Većem za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu, saznaje Kurir.

Maloletniku se na teret stavlja da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Glavni pretres počeće iznošenjem odbrane i ispitivanjem oštećenog i ostalih predloženih svedoka. Zbog tajnosti postupka ne mogu iznositi više detalja, ali mogu da kažem da stvari nisu onakve kakve su predstavljene u medijima što ćemo kroz ovaj, ali i kroz druge postupke koje planiramo da pokrenemo i dokazati - kaže za Kurir advokat odbrane Luka Labus i dodaje:

- Ne ulazeći u pravnu kvalifikaciju dela a za koju smatramo da je pogrešna, očekujemo zakonito i fer suđenje pred postupajućim Većem kao i ukidanje pritvora maloletniku.

Podsetimo, osumnjičeni maloletnik je bivši učenik ove škole i početkom maja ove godine pretukao je profesora u školi. Navodno, sve se desilo nakon što mu profesor nije dozvolio da s razredom u koji je išao prisustvuje njegovom času.

- U Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine primljen je pacijent (66) zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja - kazao je tada za Kurir Siniša Knežević iz UKCV.