Petar Panić (58), otac bahate braće Panić, koji je uhapšen zbog sumnje da je u Zemunu automobilom udario žensku osobu koja je prelazila ulicu na pešačkom prelazu saslušan je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu gde je priznao krivično delo nakon čega je pušten na slobodu.

Kako se saznaje, on je priznao da je udario ženu na pešačkom prelazu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Inače, prema nezvaničnim saznanjima, Petar iza sebe ima oko 20 prekršaja.

Petar Panić (58) osumnjičen je da je u subotu, u Zemunu, u Gornjogradskoj ulici, automobilom udario N. M. (55) koja je ulicu prelazila na obeleženom pešačkom prelazu. U trenutku saobraćajne nezgode na pešačkom prelazu su bile još dve osobe. N. M. je hitno prevezena u zdravstvenu ustanovu gde su joj konstatovane teške povrede u vidu preloma ručnog zgloba i preloma potkolenice.

Treće osnovno javno tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima Uprave saobraćajne policije naložilo da donesu rešenje o zadržavanju prema Petru Paniću zbog sumnje da je počinio krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Međutim, podsetimo, Petru Paniću ovo nije prvi prekršaj već iza sebe ima oko 20 prekršaja zbog čega će se, prema našim nezvaničnim saznanjima, saobraćajna nezgoda od subote tretirati kao krivično delo sa umišljajem.

Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.