SUBOTICA-ZRENJANIN - Na području Policijske Uprave Subotica, od 22. do 28. jula, dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, dok su za vikend u Zrenjaninu evidentirane 3 saobraćajne nesreće.

U Subotici je jedna osoba teže povređena i troje lakše, dok je u 5 saobraćajnih nezgoda pričinjena materijalna šteta, dok su na području Zrenjanina dve osobe teže povređene i jedna lakše.

U tom periodu, subotička policija je podnela 67 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 1100 prekršajnih naloga, a iz saobraćaja isključeno 46 vozača, od koji je za devet vozača određena mera zadržavanja, zbog teške ili potpune alkoholisanosti. U toku protekle sedmice, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Subotici, imali su 21 intervenciju.

Pripadnici saobraćajne policije Zrenjanina, za vikend, otkrili su i sankcionisali 215 prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno 18 vozača automobila, od kojih je 16 vozilo pod dejstvom alkohola i dvojica pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna patrola zaustavila je četrdesetdevetogodišnjeg muškarca, koji je vozio bicikl sa 2,23 promila alkohola u organizmu, kao i devetnaestogodišnjeg fozača „fijata“ i vozača (25) „škode“, koji su vozili pod dejstvom kokaina i kanabisa.

Kako je saopštila Policijska Uprava Zrenjanina, ovim vozačima određeno je zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.