Žena D.K. koja je povređena u ponedeljak u stanu u beogradskom naselju Železnik, a koju je nožem u stomak ubo njen bivši partner D.D. (43), kako saznaje Kurir više puta je prijavljavala nasilje policiji, ali je od toga odistajala i odbijala je da svedoči protiv nasilnika.

D.D. se i dalje nalazi u bekstvu, a policija intenzivno traga za njim.

Prema nezvaničnim informacijama Kurira ona je odbila i sigurnu kuću, kao i pomoć Centra za socijalni rad.

- Postoji istorija nasilja u njihovom odnosu koja traje godinama i državni organi su svaki put reagovali po prijavama, odlazili na lice mesta i pokušavali da uzmu njenu izjavu i uključe sve institucije koje nude pomoć ženama koje trpe nasilje. Međutim, nakon što ona prijavi policiji da je partner nasilan i policija izađe na lice mesta i uputi je u Urgentni centar, ona odustane od prijave i ne žali da svedoči protiv njega - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Od strane Drugog osnovnog javnom tužilaštva u Beogradu njemu su dva puta izricane mere zabrane prilaska žrtvi, ali mimo njene volje.

Kako saznajemo, njoj je ponuđena pomoć u Centru za socijalni rad, ali ona nikada nije otišla na razgovor.

- U Centru za socijalni rad se nije pojavila iako je imala zakazan razgovor kako bi se odredila vrsta pomoći koja joj je potrebna, a nakon toga ponuđeno joj je i da se skloni od nasilnika u Sigurnu kuću, ali ona to nije prihvatila - kaže naš sagovornik.

66.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna arhiva

Prema rečima izvor Kurira napadač i žrtva su oboje zavisnici koji su na programu lečenja.

- On je često u alkoholisanom stanju i višestruki je osuđenik, ali je i ona, da li uz njega ili sama, imala problem sa alkoholom - kaže naš izvor.

Osim žene, da podsetimo, u ponedeljak je povređen i njen prijatelj (38) koji se u trenutku kad je napadač došao, bio sa njom u stanu.

Kurir NASILNIK SA ČUKARICE I DALJE U BEKSTVU: Bivša ga prijavljivala, ali je odbijala da svedoči protiv njega i pomoć institucija!

Napad se dogodio oko 12 sati, a prema rečima jedne komšinice, ona je u 11.57 pozvala povređenu ženu da joj kaže da ne otvara vrata svog stana, jer je videla nasilnika u hodniku i primetila da "nešto sprema".

- Zvala sam je jer sam videla u kakvom je on stanju bio. Lupao je po vratima, vikao, pretio, škripao zubima. Svi su se u zgradi digli na noge, bio je nekako izbezumljen. Htela sam da pomognem ako ikako mogu, ali nisam uspela da sprečim zlo - rekla nam je komšinica i dodala da ranjena žena, inače, godinama proživljava pakao od strane odbeglog nasilnika i da je više puta čekao na ulici, vređao je i pretio joj.

- Oni su neko vreme živeli zajedno, čak je bio i prijavljen u njenom stanu, ali ga je izbacila i ni tad je nije ostavio na miru - kaže nam komšinica.

Bonus video:

Kurir televi ZBOG OVOGA JE MONSTRUM IZ VRŠCA UBIO ĆERKU? Posebno jezivo je to što je izabrao da je UDAVI! PSIHOPATA se krije najmanje 6 meseci