D.D. (43) koji se sumnjiči da je pre dva dana u Železniku više puta nožem ubo bivšu partnerku i muškarca koji je bio sa njom u stanu, uhapšen je danas za pokušaj teškog ubistva, nezvanično je potvrđeno za Kurir.

On je uhapšen od strane PS Novi Beograd.

Podsetimo, napad se dogodio 29. jula oko 12.15 sati u stanu ranjene žene D. K. kada je osumnjičeni došao i izbo je nožem.

66.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna arhiva

Rane od noža zadobio je i N. J., koji je u tom trenutku bio u stanu nesrećne žene. Povređeni su nakon ranjavanja prevezeni u Urgentni centar, a osumnjičeni D. D. je pobegao.

Ranije odbila sigurnu kuću

Prema nezvaničnim informacijama Kurira ona je odbila i sigurnu kuću, kao i pomoć Centra za socijalni rad.

- Postoji istorija nasilja u njihovom odnosu koja traje godinama i državni organi su svaki put reagovali po prijavama, odlazili na lice mesta i pokušavali da uzmu njenu izjavu i uključe sve institucije koje nude pomoć ženama koje trpe nasilje. Međutim, nakon što ona prijavi policiji da je partner nasilan i policija izađe na lice mesta i uputi je u Urgentni centar, ona odustane od prijave i ne žali da svedoči protiv njega - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Od strane Drugog osnovnog javnom tužilaštva u Beogradu njemu su dva puta izricane mere zabrane prilaska žrtvi, ali mimo njene volje.

Kako saznajemo, njoj je ponuđena pomoć u Centru za socijalni rad, ali ona nikada nije otišla na razgovor.

- U Centru za socijalni rad se nije pojavila iako je imala zakazan razgovor kako bi se odredila vrsta pomoći koja joj je potrebna, a nakon toga ponuđeno joj je i da se skloni od nasilnika u Sigurnu kuću, ali ona to nije prihvatila - kaže naš sagovornik.

Bonus video:

Kurir televizija "HTEO JE DA MU POMOGNE, A ZAVRŠIO JE MRTAV NA TAVANU!" Otac Andreja koga je drug izbo 37 puta: RODITELJI MORAJU DA ODGOVARAJU