MONSTRUM BRUTALNO SILOVAO I UBIO IVANU U RAKOVICI A onda dao horor izjavu: "Histerisala je, pa sam je udario ašovom u glavu"...
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva, MUP Srbije

pre 9 godina

MONSTRUM BRUTALNO SILOVAO I UBIO IVANU U RAKOVICI A onda dao horor izjavu: "Histerisala je, pa sam je udario ašovom u glavu"...

Crna Hronika -

Devojčica Ivana Podraščić (14) brutalno je silovana, a zatim ubijena pre tačno osam godina, a za zverski zločlin na 40 godina robije osuđen je Darko Kostić.

Podsetimo, nesrećna devojčica nestala je 29. jula 2014. godine u Beogradu, a porodica je njen nestanak prijavila policiji tek 9. avgusta, uz objašnjenje da je devojčica i ranije bežala od kuće i da su sve vreme verovali da će se ona vratiti. Nažalost, monstrum Kostić je devojku ubio, a njeno telo u fazi raspadanja nađeno je tek tri meseca kasnije, tačnije u oktobru 2014. u dvorištu trošne kuće u Rakovici koju je osuđeni Kostić u to vreme iznajmljivao.

- Ivanino telo nađeno je u oktobru te godine, nakon što je devojka K. K. prijavila da je 1. septembra silovana u jednoj trošnoj kući i da je to uradio njen rođak Kostić. Policija je detaljnim pretresom objekta i dvorišta tražeći dokaze da je devojka silovana i zlostavljana pronašla nekoliko stvari za koje se kasnije ispostavilo je da pripadaju nesrećnoj Ivani - podsetio je izvor i dodao:

- Među stvarima bio je i mobilni telefon, za koji se posle analiza ustanovilo da je pripadao Ivani Podraščić.

Ivana Podraščić
Ivana Podraščić

Kako je ranije Kurir pisao, inspektori su prvo mislili da je Kostić devojčicin telefon ukrao, ali su nakon saslušanja shvatili jezivu istinu.

- Ivana mi se javila 31. jula i tražila da se vidi sa mnom da cirkamo. Sačekao sam je na okretnici autobusa 56, i odveo kući. Počela je "da vileni", udarala me je, histerisala, grebala. Pokušao sam da je smirim, ali nisam uspeo, pa sam je ašovom udario u glavu. Pokušao sam da je oživim, dozivao sam je, ali uzalud. Otišao sam do prodavnice, vratio sam se, a ona je i dalje ležala u lokvi krvi - rekao je tada Kostić ne pokazujući emocije, a potom nastavio svoju jezivu priču:

- Uvio sam njeno telo u ćebe, odneo je do potoka, pobacao neke sunđere preko nje i otišao. Otišao sam posle u Cvijićevu ulicu kod brata S. A., rekao sam mu da sam u samoodbrani udario nekog čoveka, ali da mislim da ga nisam ubio.

Darko Kostić
Darko Kostićfoto: Tanjugstić, Ubije

Darko Kostić je nakon ovog priznanja negirao zločin, ali ga je Viši sud u Beogradu 2016. osudio na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. On se tada teretio za krivično delo teško ubistvo i silovanje, jer je najpre pretnjama po život prinudio devojčicu na obljubu, a onda je metalnim delom motike udario više puta u potiljak.

Tada su na suđenju izneti detalji da je nesrećnu devojčicu umotao u tepih i dva ćebeta i odvukao ispred kuće u pošumljeni deo, gde ju je pokrio starim sunđerima i komadima nameštaja.

Kuća, Ubistvo, Rakovica, Ivana Podraščić
foto: Dado đilas

I ranije ubijao i silovao

Inače, osuđeni Darko Kostić je je 1993. godine sa saučesnikom ubio staricu u Beogradu, a potom urinirao po njoj i tada je dobio sedam godina zatvora. 2001. godine osuđen je za silovanje zbog čega je dobio tri i po godine zatvora. Po izlasku iz zatvora ponovo silovao, a osuđivan je i za pljačku i za razbojništvo.

- Tim veštaka je na suđenju za ubistvo Ivane, procenio da je Kostiću IQ ispod 90, odnosno, da je reč o psihopati i sociopati i da ga nije moguće izlečiti - podseća izvor.

Odšteta od milion dinara

Ivanini roditelji saslušani su 31. oktobra te godine, gde su između ostalog tražili odštetu od države u vrednosti milion evra.

- Rekla je da ide na žurku i više je nikad nisam videla. Ivana je bila dobro dete, ali umela je da ode od kuće i da se ne vrati po nekoliko dana. Zato moj suprug nije odmah prijavio nestanak - rekla je ranije majka silovane i ubijene devojčice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track