U Baru je uhapšen državljanin Republike Srbije J. P. (37) koga traži Specijalni krivični sud u Pezinoku, u Slovačkoj, zbog sumnje da je tokom pandemije koronavirusa naneo finansijsku štetu nadležnim organima u toj zemlji u iznosu većem od 15 miliona evra - saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Akciju su, kako je precizirano, sproveli službenici Sektora za borbu protiv kriminala - NCB Interpola Podgorica i službenici Odeljenja bezbednosti Bar, a J. P. je uhapšen po međunarodnoj poternici NCB Interpola Bratislava.

- On se potražuje na međunarodnom nivou od strane Specijalnog krivičnog suda u Pezinoku radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje, vođenje i pružanje podrške kriminalnoj grupi, prevara u vezi subvencija; legalizacija sredstava stečenih kriminalom; falsifikovanje i prevare i to na način što je tokom epidemije kovid virusa naneo finansijsku štetu nadležnim organima u Slovačkoj u ukupnom iznosu od više od 15 miliona evra, sprovodeći svoje kriminalne aktivnosti u delu uzimanja nezakonitih subvencija tokom trajanja kovid pandemije - kazali su iz Uprave policije.

Kurir.rs/Pobjeda

Preneo: R.J.

Bonus video:

MUP RS Uhapšeno više lica u Beogradu zbog izvršenja teških krađa