N.S. (49) koji je osumnjičen da je u selu Glašinac kod Žitorađe ubio Dejana Ilića (49) trebalo bi da bude saslušan danas u Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju.

Meštani Glašinca i okolnih sela okupili su se danas ispred zgrade prokupačkig suda, a kako saznajemo, oni traže da se sagleda cela situacija, jer je kako kažu, N.S. spasio selo. Pokrenuli su i peticiju, ali i angažovali advokate koji će da zastupaju N.S.

whatsapp-image-20240802-at-10.20.26-fada5892.jpg
Kurir/B.R. 
foto: Kurir/B.R.

Osumnjičeni N.S. je, podsetimo, Dejana izbo nožem ispred seoske prodavnice. Nož kojim je, kako se sumnja, N. S. izbo Ilića, on je poneo od kuće, a ubijeni je od višestrukih uboda preminuo na mestu.

Meštani sela Glašinac, podsetimo, rekli su za Kurir da je ubijeni bio strah i trepet u selu i da su svi zazirali od njega. On je, kako dodaju, višestruki povratnik u vršenju raznih krivičnih dela, pa je ranije osuđivan, uglavnom za nasilje u porodici i tuče.

Poslednji put je ubijeni Dejan Ilić završio u zatvoru pošto je na njivi srpom napao majku osumnjičenog N.S. i naneo joj više posekotina, te je bio u pritvoru do 30 dana.