Vladimir Maksimović (42) kom je kaznu za podmuklo ubistvo supruge Milene Milošević (35) Apelacioni sud u Kragujevcu sa doživnotne robije, kaznu smanjio na 20 godina zatvora, tokom suđenja je priznao da je počinio zločin ali je tvrdio da je "pištolj sam opalio", da ga je ona "psovala i vređala" kao i da nije spavala već bila budna i sedela.

U odluci kojom je Apelacioni sud odlučio da mu drastično smanji kaznu, konstatovano je i da ovi navodi njegove odbrane u kojoj je ispiračao svoju verziju kako je došlo do zločina, nisu prihvaćeni.

13412985-10205284703031963-8172761651997625311-n.jpg
Facebook 
Milena Miloševićfoto: Facebook

- Nije prihvaćen deo odbrane okrivljenog da je sada pokojna Milena sedela na krevetu, odnosno okrenuta licem ka njemu - navodi se u presudi Apelacionog suda u koju je Kurir imao uvid. Njegove navode, na osnovu dokaza opovrgli su sudski veštaci, koji su utvrdili da je u trenutku kada je nesrećnoj ženi isplaio hitac u glavu, ona ležala okrenuta licem ka zidu.

U istoj odluci suda citirani su i delovi odbrane osuđenog ubice Vladimira Maksimovića da je mu je pokojna Milena opsovala porodicu, rekla da decu više neće da vidi, i da joj se zatim približio a ona ga pljunula i rekla mu: - Je...e ti mater Zoran i Mirča, a tu igračku koju imaš možeš sebi da nabiješ u du.e. Naveo je da je se zbog tih njenih reči našao u totalnom rastrojstvu, da je počeo da drhti i da je u tom trenutku, pištolj opalio.

123.jpg
Facebook 
Ubio suprugu, Vladimir Maksimovićfoto: Facebook

I ovaj deo njegove odbrane, sud je odbacio, jer su stručnjaci za balistiku naveli da pištolj revolver iz kog je pucao, ne može nikako da opali sam, već da do opaljenja dolazi samo ukoliklo se povuče okidač.

- Nije prihvaćen ni deo odbrane da je pokojna spakovala stvari za put za sebe i decu, jer su na osnovu iskaza svedoka, posle zločina pronađene spakovane i stvari Vladimira Maksimovića - navedeno je u presudi.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, pokojna MIlena kojoj je muž pucao u glavu dok je spavala, u Nemačkoj je godinama radila kao lekar. U vreme zločina boravila je u porodičnoj kući u Kragujevcu, u koju je došla kako bi posle uskršnjih praznika sa sobom u inostranstvo povela supruga i decu.

- Nasuprot odbrani Maksimovića, koji je praktično krivicu za ono što je prethodilo ali i zločin koji se dogodio pokušao da prebaci na pokojnu suprugu, navodeći da je upao u nervno rastrojstvo jer je planirala da odvede decu u Nemačku, da je sedela i psovala ga a da je pištolj potom praktično sam opalio, sud je utvrido da je nesrećna žena spavala u trenutku kada joj je pucao u glavu, ali i da su i njegove stvari bile spakovane za put - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je krajnje nelogično da je posle ovakve odbrane date kako bi pokušao da umanji svoju krivicu, sud kaznu drastično smanjio uz obrazloženje da je Maksimović suprugu ubio na podmukao i lukav način, ali je "otac dvoje dece koju voli, da ranije nije osuđivan i da ima zdravstvene posledice zbog dva puta preležanog Korona virusa".

Kako je Kurir pisao, odluku da kazna bude smanjena, petočlano sudsko veće Apelacionog suda u Kragujevcu nije donelo jednoglasno, već većinom glasova.

Bonus video:

Kurir KRVAVI PIR SRBINA U ITALIJI! Zlatan (42) upucao bivšu ženu Lidiju (42), sadašnju partnerku, pa presudio sebi!