Pripadnica hrvatskog MUP-a, koja je juče na motoru naletela i usmrtila pešaka na graničnom prelazu Bajakovo, preminula je nakon što je primljena u bolnicu s teškim telesnim povredama.

Prema prvim, jučerašnjim informacijama iz Hrvatske, smrtno stradali pešak je vozač kamiona iz Srbije. Međutim, prema današnjem policijskom saopštenju, stradao je hrvatski državljanin.

Iz policije su izdali saopštenje u kojem navode kako je došlo do saobraćajne nesreće.

"Do saobraćajne nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pešak na središnjoj saobraćajnoj traci auto-puta A3, ispred kolone teretnih vozila, počeo prelaziti na krajnju južnu traku, iako je na kolovozu auto-puta zabranjeno kretanje pješaka", navode iz hrvatske policije iz dodaju:

"Tada je na njega službenim motociklom naletela policijska službenica. Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.

Pešak je smrtno stradao, dok je policijska službenica prevezena u Opštu županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na dalje lečenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek. Lekari su joj konstatovali teške telesne povrede opasne po život. Kasnije je preminula".

Kako se na kraju dodaje u saopštenju PU vukovarsko-srijemske, "o svemu će biti obavešteno nadležno državno tužilaštvo".

Kurir.rs/Index.hr

Preneo: R.J.