Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se od početka letnje sezone, od 1. juna do 21. jula, na putu Užice - Borova Glava dogodilo 13 saobraćajnih nesreća u kojima je poginula jedna osoba, sedam je zadobilo teške, a 16 lakše povrede. Tokom letenje sezone prošle godine, na istoj deonici dogodilo se 29 saobraćajnih nesreća u kojima su tri osobe poginule, dok je 12 ljudi zadobilo teške, a 30 lakše povrede.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom sezone godišnjih odmora, kada je saobraćaj najintenzivniji na svim putnim pravcima, pripadnici Policijske uprave u Užicu svakodnevno će obavljati pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nesreća s poginulim i povređenim.

- Koristimo priliku da apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i savesno i striktno poštuju sve saobraćajne propise i tako sačuvaju sebe i druge. S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora, posebno apelujemo na vozače motornih vozila da na put kreću odmorni i da prave česte pauze kako bi se osvežili i provetrili vozila - saopšteno je iz MUP Srbije.

(Kurir.rs)