Predrag Ratković, plaćeni ubica i pripadnik Crvenih beretki uhapšen je u Tuzli, a kod sebe je imao lažna dokumenta. Ratković je u momentu hapšenja, kako navodi Istraga.ba bio u društvu Seada Hadžića zvanog Buco.

Prema navodima ovog portala, Sead Hadžić je sin Margarete Hadžić koja je poznata mafijašica iz Tuzle koja je, prema njihovim rečima, bila deo prve presuđene zločinačke organizacije u BiH sa Feridom Okićem Salihijem na čelu. Osim toga, Sead Hadžić Buco je (bivši) šura Merseda Hadžića zvanog Švicarac.

Prema informacijama Istrage.ba, sa Seadom Hadžićem i Predragom Ratkovićem su bili još Nermin Nakičević i Ferdi Arifi.

uhapšeni predrag ratković

- Svi oni su bili zaduženi za sigurnost srpskog pevača Darka Lazića koji je u subotu pokušao održati koncert u Tuzli. Naime, nakon hapšenja Ratkovića, koncert je prekinut, jer su za sada nepoznate osobe dojavile da je na mestu na kojem se održavao koncert postavljena bomba. Inače, neformalni menadžer Darka Lazića je Mersed Hadžić zvani Švicarac. Hadžić je, naime, platio lečenje Darka Lazića nakon što je ovaj pevač doživeo tešku saobraćajnu nesreću - navode oni.

- Poslednjih godina Švicarac se nametnuo za glavnog menadžera pevača iz Srbije među kojima su Darko Lazić i Aca Lukas. Pošto Švicarac ne dolazi u BiH, njegove poslove u Tuzli vodi brat njegove bivše supruge Sead Hadžić zvani Buco - navodi Istraga.ba.

predrag-ratkovic.jpg
Facebook 
lažna lična karta koji je kod sebe imao predrag ratkovićfoto: Facebook

- Upravo preko veza sa Seadom Hadžićem Bucom pripadnici Uprave policije MUP-a TK su identificirali Predraga Ratkovića. On je, naime i nedavno boravio u Tuzli i to na proslavi rođenja deteta Seada Hadžića.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je u martu ove godine osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična dela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim delom posebni slučajevi falsifikovanje isprave. On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, takođe bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Mersed Hadžić za Kurir: Nikad u životu nisam video Predraga Ratkovića

Povodom pisanje portala Istraga, Mersed Hadžić je za Kurir rekao da "čovek koji je uhapšen nema apsolutno nikakve veze s njim, niti s Darkom Lazićem".

- Tog čoveka nikad u životu nisam video, niti znam čime se bavi i šta radi. Veoma sam iznenađen time da se ovako ozbiljna tema dovodi u vezu s nama koji se bavimo muzikom. Što se tiče sporne večeri, rado ću objasniti situaciju. Dugo godina radim i živim u Švajcarskoj, gde je sedište moje firme i odakle sa saradnicima radim isključivo na muzičkom tržištu. Bilo kakve priče s ljudima koje ne poznajem ni ja niti izvođači koji sarađuju godinama sa mnom, ponavljam, nemaju veze sa istinom. Integritetom onih koji su objavili tu vest i njenom verodostojnošću pozabaviće se tim mojih advokata. Darko je vrlo profesionalno održao koncert, kao i uvek, a sve ostalo nema nikakvih dodirnih tačaka s nama. Čuo sam se sa organizatorima koncerta i to hapšenje nema nikakve veze sa nastupom Darka Lazića. Ni Darko ni ja ne poznajemo tog čoveka, niti smo ga ikada videli niti bili u društvu s njim - rekao je Hadžić za Kurir.

(Istraga.ba)