Plaćeni ubica i pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković koji je uhapšen u petak u Tuzli nakon saslušanja određen je pritvor od 30 dana.

Kako navodi tamošnji portal Avaz.ba, Osnovni sud u Tuzli prihvatio je predlog nadležnog tužilaštva, pa je odredio jednomesečni pritvor državljaninu Republike Srbije, Predragu Ratkoviću koji je 2. avgusta uhapšen u Tuzli sa lažnim dokumentima.

predrag-ratkovic.jpg
Facebook 
predrag ratković i njegova lažna lična kartafoto: Facebook

- Postupajići tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenog koji se tereti za krivično delo falsifikovanje isprava, predložio da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva - navodi portal i dodaje da je juče oko 14 sati odlučeno o pritvoru Ratkoviću.

Pa da podsetimo, Ratkovića su uhapsili pripadnici specijalne jedinice MUP-a Tuzlanskog kantona. Ratković je kod sebe imao lažne dokumente na ime Nenad Dragosavec.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je u martu ove godine osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična dela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim delom posebni slučajevi falsifikovanje isprave. On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, takođe, bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Bonus video:

Kurir Ubistvo u selu kod Žitorađe