Draženko Tintor (40), šampion Srbije u motociklizmu u klasi moto-hepening 1.000 i dugogodišnji takmičar, tragično je izgubio život pre tačno sedam godina na Otvorenom prvenstvu Banjaluke. Njegova neutešna porodica sada se potresnim čituljama u jednim dnevnim novinama oprostila od njega.

Podsetimo, Tintor je poginuo kobnog 5. avgusta 2017. godine oko 14.40 sati na Otvorenom prvenstvu u Zalužanima kod Banjaluke. Motociklista je pobedio u prvoj trci, a poginuo u drugoj, nakon što je pri velikoj brzini od 180 na sat na krivini izgubio kontrolu nad BMW i pao. Draženko Tintor se posle pada prevrnuo nekoliko puta, zbog čega je i zadobio teške telesne povrede koje su ga koštale života. Otvoreno prvenstvo BiH i RS u disciplini "roud rejsing" prekinuto je nakon te nesreće.

1102-tintor-2011.jpg
Jelena Rafailović 
draženko tintor poginuo na trci pre sedam godinafoto: Jelena Rafailović

- Navršava se sedam godina tuge i bola od rastanka od mog voljenog sina Draženka Tintora. Što vreme teče tuga i bol više peče, zašto si takav bio da bi tuga veća bila. Uvek si mi pred očima i u duši, nikad te neću zaboraviti - piše u čitulji koju potpisuje njegova majka, dok mu je drugu čitulju posvetila ćerka.

- Moj voljeni tata, nosim te u srcu. Nikad te neću zaboraviti.

Nakon pogibije ovog vrsnog sportiste, njegovi prijatelji i kolege su pričali o njemu kao čoveku koji je uvek bio pozitivan, duhovit, a motolr je bio njegova velika opsesija.

- Padao je sa njega, ali nije odustajao. Nikada nisam video nekog ko toliko voli motor. Iskreno mi je žao što mu se ovo dogodilo - bile su reči njegovih prijatelja nakon stravične nesreće na prvenstvu.

img-20240805-091642-edit-427859500836575.jpg
Printscreen 
porodica se čituljama oprostila od draženka tintorafoto: Printscreen

Kako su tada preneli mediji, Draženko Tintor nakon jezivog prevrtanja na trkačkoj stazi bio je živ nekih 20 minuta, ali nažalost usled brojnih teških telesnih povreda je preminuo.

- Kada god je pričao o svojim povredama koje su nastale od pada sa motora, imao je osmeh na licu. Mislim da ni on sam nije znao koliko puta je pao sa motora. Sećam se jednom je udario u autobus, ali i nakon toga je bio neustrašiv, nastavio je da vozi. Nisam poznavao nikoga ko je imao toliko ljubavi za motor, živeo je za te vožnje - rekao je nakon nesreće za Kurir komšija preminulog Tintora.

Draženko Tintor pao je na istoj stazi u Banjaluci i 28. juna 2011. godine, ali je tada kako se može videti na brojnim snimcima na Jutjubu nakon pada odmah ustao i nastavio trku.