Pedagoškom asistentu iz Bogojeva osumnjičenom da je mesecima seksualno uznemiravao i zlostavljao decu u vrtiću u Odžacima, odlukom Višeg suda u Somboru produžen je pritvor do 26. septembra 2024. godine.

Podsećamo, on se u pritvoru nalazi od maja 2023. godine, kada je i prvo dete prijavilo zlostavljanje svojim roditeljima. Ovaj slučaj pratila je novinarka Kurira Aleksandra Orlić.

111584-240806.00-16-03-21.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Budući da naša ekipa prati ovaj slučaj upravo od maja 2023. godine, kada je i prvo dete prijavilo svojim roditeljima da se ovako nešto dešava od strane njegovog vaspitača, i tada u prvim momentima je sve ukazivalo da se ne radi samo o jednom ili nekoliko dece, nego da je u pitanju više desetina. Na ovim ročištima koja su bila naravno van očiju javnosti, budući da se radi o maloletnim licima, možemo da govorimo samo o onim nezvaničnim informacijama, odnosno informacijama do kojih smo uspeli da dođemo od izvora bliskih samom suđenju, odnosno samim ročištima i od izjava samih roditelja.

Na osnovu dosadašnjeg ispitivanja dece od strane psihologa zaključeno je da je zlostavljanju bilo izloženo 31 dete.

111584-240806.00-14-23-03.still001.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Ono što je na poslednjem ročištu koje je održano početkom juna rečeno i gde su svi dočekali tri psihologa koje su ispitivala u dva navrata decu, jeste upravo ta informacija da je reč o 31. detetu.Ono što su deca prijavljivala svojim roditeljima jeste da ih je njihov vaspitač polno uznemiravao, da ih je primoravao na fotografisanje dok su nagi u vrtićkim uslovima, u zabavištu i da je govorio da roditeljima ne smeju da govore o takvim stvarima i da ne smeju nikome da pričaju šta se dešava između njega i dece.

Zlostavljanje je počelo od sredine 2022. i trajalo do maja naredne godine:

- Ov a tema je nešto o čemu se evo govori već godinu dana, a nažalost to što se dešavalo sa decom i između vaspitača to je trajalo negde od sredine 2022. godine pa sve do maja 2023. godine. Takođe, svedočio je i veštak koji je ispitivao osumnjičenog koji je tada rekao da je osumnjičeni svestan šta je uradio i za šta se tereti, a on se tereti za zloupotrebu službenog položaja i obljubu maloletne dece, kao i za posedovanje, pribavljanje i gledanje pornografskog sadržaja i, naravno zloupotrebu maloletnih lica upravo za sve ove zločine.

kurir televizija PRIMORAVAO DECU OD 4 GODINE NA FOTOGRAFISANJE DOK SU NAGI, PA IM PRETIO! Pedofilu iz Bogojeva produžen pritvor ZLOSTAVLJAO 31 DETE

Ovo nije prvi put da se zlostavljaču pritvor produžava:

- On je u pritvoru od maja 2023. godine i konstantno mu se pritvor produžava zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke i na proces ovog suđenja. Kao što si i rekla na početku njemu je pritvor produžen do kraja septembra, nakon toga će se održati dalje suđenje i videćemo kako će se odigravati ceo ovaj slučaj. Nažalost negde sve ukazuje upravo na ono o čemu smo govorili početkom maja 2023. da je to jedan stravičan zločin koji se dešava nad decom, ponavljamo, koje su uzrasta od 2017. godišta do 2020. godišta.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Kurir televizija Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje