Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema okrivljenom S.R. (51) iz Brusa zbog sumnje da je počinio krivično delo proganjanja dve osobe, saopšteno je iz tužilaštva.

Okrivljenom se na teret stavlja da je 25. juna prošle do 5. juna ove godine uporno, protiv volje oštećenih, nastojao s njima da uspostavi kontakt putem sredstva komunikacije, pa je sa više desetina brojeva telefona, oštećene pozvao ukupno više od 100 puta.

Ostim toga, slao im je i veliki broj poruka, pretežno u noćnim i ranim jutarnjim satima, na koje oštećene nisu odgovarale već su brojeve telefona okrivljenog blokirale.

Prema nalazu i mišljenju veštaka, datom neposredno pre saslušanja pred javnim tužiocem, okrivljeni je procesno sposoban, a prilikom iznošenja odbrane okrivljeni je priznao navode krivične prijave u odnosu na jednu svoju žrtvu, ali je negirao da je proganjao i drugu oštećenu.

Okrivljeni je potom smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu gde je, po naredbi javnog tužioca, izvršeno psihijatrijsko komisijsko veštačenje okrivljenog na osnovu kojeg su veštaci sačinili nalaz i mišljenje u kojem su naveli da je okrivljeni neuračunljivo i da postoji opasnost da će boravkom na slobodi učiniti slični ili teže krivično delo, navodi se u saopštenju tužilaštva.

(Kurir.rs)

Bonus video:

Kurir TV "NADAM SE DA POLITIKA NEĆE UĆI U ZDRAVSTVO, LJUDIMA JE POTREBNO LEČENJE" Dr Milović o alarmantnoj situiaciji u Severnoj Mitrovici