U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Igor V. (34) zbog sumnje da je 10. avgusta 2024. godine u mestu Zvečka u Obrenovcu, nepridržavajući se saobraćajnih propisa i vozeći u alkoholisanom stanju sa 2,75 promila alkohola u krvi, svojim vozilom marke “mercedes” udario u traktorsku prikolicu, a potom i u zadnji deo traktora.

Traktor se od udara prevrnuo, usled čega je vozač traktora Z.M. zadobio teške telesne povrede opasne po život i preminuo. Osumnjičeni je na saslušanju priznao izvršenje krivičnog dela.

- Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Bonus video:

kurir televizija MALA GREŠKA MOŽE SKUPO DA KOŠTA! Stručnjak: Traktor je jedna od najopasnijih radnih mašina, a evo šta je GLAVNI RAZLOG