Tokom manifestacije „Lav fest“, koja je održana od 8. do 10. avgusta u Vrnjačkoj Banji, pripadnici policije su u 119 zaplena oduzeli ekstazi, kanabis, amfetamin, kao i manju količinu kokaina i uhapsili pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je kod S. F. (18) iz Novog Sada pronašla 505 tableta ekstazija, kod N. R. (32) iz Kraljeva 71 tabletu, a kod N. P. (25), takođe iz Kraljeva, 55 tableta ekstazija.

Kod M. B. (20) iz Beograda nađeno je 27 tableta ekstazija i manja količina amfetamina, a kod H. A. (18) iz Novog Sada devet paketića sa manjom količinom kokaina. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

Takođe, policija je pretresom stana tridesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Vrnjačke Banje otkrila opremu i preparate za proizvodnju kanabisa u veštačkim uslovima. Protiv njega biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici policije su kod ostalih osoba pronašli manje količine raznih vrsta narkotika, pa će protiv njih biti podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Saobraćajna policija, u pojačanoj kontroli, otkrila je ukupno 115 saobraćajnih prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dok je zadržano 26 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Protiv ovih vozača biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Bonus video:

MUP Srbija Snimak hapšenja i zaplena 50 kilograma marihuane