Moj Vukašin se dva meseca mučio u budnoj komi, nit' živ, nit' mrtav. Kad sam ga poslednji put videla, stegao mi je ruku i nasmešio mi se, posle toga mi je svet stao.

Ovako počinje svoju ispovest Dejana Tomić, majka Vukašina Tomića (26) koji je 13. marta 2022. teško povređen na Brankovom mostu u Beogradu kada je na njega naletelo taksi vozilo. Dva meseca kasnije, mladić je izgubio bitku za život.

image-6487327-6.jpg
Privatna Arhiva 
Vukašin i Dejana Tomićfoto: Privatna Arhiva

Vukašin je rodom iz Žagubice i sa majkom se preselio u Beograd i tu je, kako nam kaže Dejana, izgradio život, upoznao devojku koju je zaprosio u januaru te godine, a život mu je prekinut u noći kad se vraćao iz provoda.

Naša sagovornica kaže da su tokom istrage utvrđeni određeni prpusti vozača koji je oborio njenog sina, ali da je na kraju istraga obustavljena. Međutim, Dejana kaže da nikada nije odustala od traženja pravde, te da je posle kucanja na mnoga vrata uspela da se izbori za to da nadležni ovaj slučaj ponovo uzmu u razmatranje.

Vukašin hteo da se oženi

Prema rečima neutešne majke, njen sin je bio u komi dva meseca, nije ni jeo ni pio ni govorio.

- Samo je bio budan, to je sve. Nije mogao da ima nikakvu interakciju. To je jako bolelo - kaže Dejana i dodaje:

- On je tek krenuo da živi život, u januaru te godine kad je nastradao zaprosio je devojku, hteo je da se ženi, imao je planove za budućnost, ali sve je to prekinuto.

- Posle istrage nije bila naložena obdukcija tela, taksista je prvi put oslobođen u oktobru 2022, odnosno optužnica nije ni bila podignuta jer se od krivičnog gonjenja odustalo. Mi smo tada kao oštećena strana uložili žalbu koja je bila usvojena. Međutim, kako nismo imali nalaz obdukcije to se tako završilo. Potom sam se učlanila u Udruženje roditelja čija su deca stradala u saobraćajnim nesrećama, i obraćala sam se zajedno sa drugim roditeljima i vrhovnoj tužiteljki. Naposletku sam dobila poziv od nove tužiteljke Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, koja me je obavestila da će slučaj smrti mog sina biti vraćen na početak - objašnjava neutešna majka.

Dejana kaže da samo želi pravdu.

Privatna Arhiva MOJ SIN SE 2 MESECA MUČIO U BUDNOJ KOMI, NI ŽIV NI MRTAV: Potresna ispovest majke Vukašina, stradalog na Brankovom mostu 2022.

- Želim da mi dete počiva u miru, da ja u miru žalim svoje dete i potrudim se da ostanem normalna, to je moj zadatak - kaže ova žena i dodaje da veruje i dalje da će slučaj smrti njenog sina dobiti epilog.

Ona kaže i da je tokom istrage utvrđeno da na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja, kao i da je veštak utvrdio da je taksi vozilo bilo neispravno.

- Saobraćajni veštak koji je posle nesreće izvršio uvid u dokaze i koji je veštačio auto je rekao da su gume različitih modela i vrste, istrošenih šara, gde navodi da je "citroen C5" bio neispravan i zato je bilo nemoguće kočiti - tvrdi ona i dodaje da je Vukašin od siline udarca odskočio na haubu taksija i vetrobransko staklo, nakon čega je pao pored levog točka.

Traži pravdu

Vukašin Tomić je, podsetimo, stradao 13. marta 2022. godine, a njegova neutešna majka skoro dve i po godine čeka pravdu i nada joj se s obzirom na to da će ovaj slučaj ponovo biti vraćen na sam početak.

Ona, kako kaže, neće odustati i svim silama će se i dalje boriti da pravda barem na neki način, bude zadovoljena.

Bonus video:

kurir televizija POTRESNA ISPOVEST IGORA JURIĆA NA 10 GODINA OD UBISTVA ĆERKE: Vreme ne leči rane, a najteže mi je kad pomislim na JEDNO!