U Nacionalnom parku "Sutjeska" na lokalitetu Tjentišta već danima gori stoletna crnogorična šuma. Zbog toga su hitno angažovani helikopteri za gašenje požara Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, kako kako bi pomogli Helikopterskom servisu Republike Srpske i ljudstvu angažovanom na terenu.

MUP Srbije je tim povodom, preko svog Instagram naloga, saopštio da je posada helikoptera "Bell 212" i "Super Puma", koja je upućena da pomogne u gašenju požara u nacionalnom parku Sutjeska i na Tjentištu, odlučno krenula u akciju i dala svoj maksimalni doprinos u suzbijanju vatrene stihije!

- Neumorno su radili i samo su juče do 10 sati izbacili čak 86 tona vode, uspevši da zajedno sa kolegama iz Republike Srpske lokalizuju požar - navodi se na Instagram nalogu MUP Srbije.

Dodaje se i da je ova misija više od borbe protiv vatrene stihije!

- Ona je dokaz da se uzajamnom pomoći i saradnjom mogu prevazići najveći izazovi. Srbija je uvek spremna da pruži ruku onima kojima je potrebna, a naša posada nastavlja s podrškom na gašenju požara u reonu Bileće - saopšteno je iz MUP Srbije.

(Kurir.rs )

Bonus video:

Kurir Požar u Požarevcu