Saši Momčiloviću (36) iz Beograda koji je pre dva dana ubijen u blizini Marbelje, pred Posebnim odeljlenjem Višeg suda u Beogradu sudilo se u odsustvu zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe koja je učestvovala u švercu 324 kilograma kokaina.

Ministar policije Ivica Dačić, podsetimo, potvrdio je da je ubijeni bio na Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu kokaina.

spanska-policija-za-ilustraciju.jpg
Shutterstock 
Ilustracijafoto: Shutterstock

- Potvrđeno nam je od strane Nacionalne policije Španije da je 12. avgusta u gradu Estepona ubijen srpski državljanin S. M. (36) iz Beograda. Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja, a S. M. je preminuo na licu mesta. Lice je imalo lažni identitet belgijskog državljanina. Po informacijama španske policije, za sada ne postoji veza između ovog događaja i trgovine drogom i organizovanim kriminalom. Za licem je raspisana od strane Interpola Beograd međunarodna poternica, jer je bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi. Lice je imalo zadatak kod utovara kokaina na brod, tako i za praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije “SkyEcc“ - izjavio je Dačić.

Kako Kurir nezvanično saznaje, pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu protiv njega se vodio postupak u odsustvu zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe uhapšenog Živka Bakića.

untitled3.jpg
Printscreen/elconfidencial 
Živko Bakićfoto: Printscreen/elconfidencial

- Sumnja se da je Bakić sa svojim saradnicima ugovarao transport velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu i to prekookenaskim brodovima i već dobro razrađenim rutama. Sumnja se da je grupa bila aktivna u periodu od 2020. godine do početka 2021. godine - rekao je posle hapšenja kriminalne grupe u septembru prošle godine izvor Kurira.

Njima se na teret stvavlja da su kokain švercovali prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, tačnije iz Ekvadora, u zemlje Evrope, a 324 kilograma kokaina zaplenjeno im je u Solunu u Grčkoj u septembru 2021. godine.

Inače, Živko Bakić je navodno devedesetih bio perspektivan fudaler, a navodno se ubijeni Momčilović u mladosti takođe bavio fudalom. I Bakić je navodno, pre hapšenja, živeo u Španiji, odnosno na Ibici.

Kako je Kurir objavio, Saša Momčilović je navodno ubijen u jednoj luksuznoj vili i to jedinim hicem koji mu je ispaljen u leđa. Kod sebe je imao falsifikovana belgijska dokumenta, a potraga za ubicom je u toku.

Bonus video:

kurir televizija AUSTRIJSKA POLICIJA JE ODLIČNO ODRADILA SVOJ POSAO! Stručnjak za visokotehnoloki kriminal pohvalio rad bečkih istražnih organa