Petar Mitrović (25) iz Malog Orašja kod Smedereva teško je ranjen 4. maja prošle godine u krvavom piru Uroša Blažića (21) iz Dubone kod Mladenovca koji je počinio nezapamćeni masakr, a podlegao je povredama nakon 50 dana lavovske borbe. Njegovo srce nije izdržalo i njegova porodica od tada neprestano žali za njim, a 12. avgusta su mu priredili drugi nebeski rođendan.

Petar Mitrović je, kako smo ranije pisali, bio mladić koji je bukvalno pokrenuo svoje selo. Voleo je da se druži, da igra fudbal, folklor i bio je pun ideja, kako su nam pričali njegovi prijatelji i rođaci "bio je pokretač svake i družbe i službe". Najmiliji ga nisu zaboravili, pa su tako i ovog 12. avgusta obeležili njegov rođendan, želeli su da sve bude kao da je on tu.

download.jpg
Printskrin/Facebook 
ubijeni petar mitrovićfoto: Printskrin/Facebook

Kako se može videti na društvenim mrežama, Petrovi roditelji zajedno su puštali bele balone u nebo na mestu gde je kobnog 4. maja 2023. sa svojim prijateljima mučki izrešetan. Igrala se i odbojka na pesku nedaleko od spomenika Ravni Gaj.

Porodica se još jednom uverila koliko je Petar bio voljen, poštovan i vredan ovozemaljskog sveta.

- I svako ima nekog kome ruke pruža, ja imam tebe ružo moja - stihovi su pesme koju je okačila Petrova majka Biljana na Fejsbuku uz fotografiju kako sa suprugom pušta balone u nebo.

Društvene Mreže "SVAKO IMA NEKOG KOME RUKE PRUŽA" Porodica i prijatelji obeležili 2. NEBESKI ROĐENDAN UBIJENOM PETRU, pušteni beli baloni

Prijatelji jedne od devet žrtava pomahnitalog ubice, tokom 12. avgusta na društvenim mrežama objavljivali su njegove fotografije i video snimke na kojima se veselo smeje, igra i nazdravlja.

Pa da podsetimo, Petrova majka Biljana ranije je u potresnoj ispovesti za Kurir opisala koliko je njen sin bio poseban, a prisetila se i te krvave noći kada je ostala bez sina.

- Taj 4. maj je bio jedan sasvim običan dan, a onda je moj Peca uveče pozvao oca i rekao mu: "Tata, pobi nas čovek na Ravnom Gaju! Brže, brže!" - počela je tada priču neutešna majka ubijenog.

- Bila sam u dnevnom boravku kada je moj muž izleteo iz spavaće sobe. Vikao je, a ja sam ga pitala ko ga je zvao, a on kaže: "Peca je. Kaže, tata pobi nas čovek na Ravnom Gaju! Brže!". Pitam se: "Odakle na Ravnom Gaju, trebalo bi da je u gradu?". Počela sam da vrištim... - rekla je tada potresnim glasom neutešna majka i opisala šta se sve dešavalo te noći za koju bi svi voleli da se nije ni desila.

petar-mitrovic-foto-fb.jpg
Društvene Mreže 
bio uvek nasmejan petar mitrovićfoto: Društvene mreže

Ona je tada dodala i da je Petrov brat od strica Marko Mitrović, koji je mesec dana pre masakra proslavio punoletstvo na mestu ubijen. Smogla je snage tada da opiše i "horor film" u kom se našla kada se približila spomeniku.

Na godišnjicu masakra Kurir je pričao sa Petrovom i Markovom bakom Ružicom koja je uplakana ispričala kako i kada je saznala za zločin. Tada nam je obučena u crninu neutešna sa knedlom u grlu opisala i kako se njeni članovi porodice osećaju nakon nezapamćenog zločina Uroša Blažića.

- Eto, da je bio u Smederevu te večeri kako je i rekao, bio bi živ. Zaista je sve ovo strašno što se dogodilo - rekla je tada baka Ružica brišući suze.

Dotukla ih Petrova smrt

Naša sagovornica Ružica Mitrović tada je rekla da je njen unuk Petar preminuo 50 dana nakon ranjavanja, te da ih je to dotuklo.

- Petar je bio momčina, radio je u Smederevu, a kupljen mu je bio i plac između naše kuće i kuće njegovih roditelja. Uzeli smo od stričevića kako bi ostao u porodici, a on bi nam bio blizu, jer sin ima tri naslednika - navela je tada uplakana baka i dodala da je okupljao meštane sela sa raznoraznim aktivnostima, od fudbala do folklora.

Bonus video:

Kurir televizija ZVEZDA I PARTIZAN IGRAJU HUMANITARNU UTAKMICU! Sećanje na stradale iz Dubone i Malog Orašja: Evo ZA ŠTA se prikuplja novac